NB I

Negyvenméteres gól és kapushiba is kellet az Újpest-sikerhez – VIDEÓ

Lanzafame kis híján szögletből lőtt gólt, centik hiányoztak.

OTP Bank Liga, 16. forduló

Újpest FC – Budapest Honvéd 2-1 (1-0)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Bognár T.
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Pávkovics, Litauszki, Balázs – Simon (Cseke, 89.), Szankovics, Windecker, Nwobodo, Nagy (Mohl, 73.) – Tischler (Kálnoki Kis, 91.) Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Honvéd: Gróf – Latifu, Deák, Kamber, Baráth, Holender (Laczkó, 65.) – Banó-Szabó (Stoiacovici, 75.), Pölöskei (Danilo, a szünetben), Gazdag – Eppel, Lanzafame Vezetőedző: Eric van der Meer.
Gólszerző: Tischler (23.), Windecker (61.), illetve Lanzafame (82.)

Az élvonal tizenhatodik fordulójában, szombaton a címvédő Budapest Honvéd az Újpest otthonába látogatott – zártkapus mérkőzésen. A találkozó előtt a feleket négy helyezés és hat pont választotta el a kispestiek javára.

Az első percekben az újpestiek voltak aktívabbak, ám Simon majd Tischler próbálkozásánál is résen volt Gróf kapus. A 18. percben ismét Tischler dolgoztatta meg a Honvéd kapusát, a csatár bivalyerős szabadrúgást küldött kapura, de a vendégek ezt is megúszták.

A 23. percben aztán a hazaiak fölénye gólban is megmutatkozott: Nwobodo a jobb oldalon kapott egy remek keresztlabdát, a szélső centerezett, Tischler pedig nyolc méterről, senkitől sem zavartatva volt eredményes, 1-0.

A 35. percben Lanzafame szögletrúgásból egyenlíthetett volna, ám Pajovics a gólvonalon menteni tudott, csak centik hiányoztak a kispesti egyenlítéshez… A szünetben így a lila-fehéreknél volt az előny.

Lanzamfe szöglet után volt majdnem eredményes

A fordulás után tovább tudta növelni előnyét az Újpest: az első óra végén Windecker jó 40 méterről szánta el magát lövése, Gróf kint állt kapujából, megpattant előtte a labda, de mellé is nyúlt a kapus, így 2-0-ra módosult az eredmény. A hajrában aztán szépített a kispesti gárda: a 82. percben Lanzafame cselezgetett a tizenhatoson belül belül, majd jó tizennégy méterről tekert Pajovics hálójába, 2-1. A hajrában az eredmény már nem változott,
az Újpest sikerrel tartotta otthon a három pontot.

Tischler negyven méterről volt eredményes

Olvasói sztorik