NB I

Paintsil és Moutari szállította a Fradi győzelmét

A Paks gól és pont nélkül maradt hazai pályán.

OTP Bank Liga, 16. forduló

Paksi FC – Ferencvárosi TC 0-2 (0-1)
Paks, Fehérvári úti Stadion, játékvezető: Berke
Paks: Verpecz – Vági (Nikházi, 76.), Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K., Simon Á. – Kulcsár, Bertus, Bartha (Haraszti, 56.) – Szakály D. (Hahn, 74.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Ferencváros: Dibusz – Botka (Leandro, 63.), Otigba, Blazic, Pedroso – Lovrencsics G., Gorriarán, Szpirovszki, Paintsil (Moutari, 81.) – Böde D. (Lovrencsics B., 74.), Priskin Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerző: Paintsil (4.), Moutari (93.)

A Ferencváros a hazai pályán mindig masszív Pakshoz látogatott, amely a most futó szezonban is eddig csak egyszer talált legyőzőre a Fehérvári úton.

A nyolc bajnoki óta veretlen Fradi azonban jól kezdte a meccset, a 2. percben máris Priskin lövését kellett védenie Verpecznek, de két minutummal később már a hazai kapus sem tudott segíteni, ekkor Botka beadását Paintsil lőtte nyolc méterről a jobb alsóba, 0-1.

Nem sokkal később ismét a ghánai találhatott volna be, de Verpecz eszén ezúttal nem tudott túljárni. Az első fél órát átaludta a Paks, majd Vági révén előttük is adódott már lehetőség, de fejese nem sokkal mellé szállt – a félidőre nem változott az állás.

Kevés izgalommal kezdődött a második játékrész, a Fradi egyáltalán nem jelentett veszélyt a paksi kapura, míg a túloldalon Szabó és Papp fejese volt említésre méltó – utóbbi nem járt messze a góltól.

Egészen a 84. percig kellett várnia következő izgalmas pillanatra: a Böde helyére csereként beálló Lovrencsics Balázs beadását Moutari közelről mellé lőtte. A nigeri a hosszabbításban már nem hibázott, így ő alakította ki a 93. percben a 0-2-es végeredményt.

Böde cserét kért Pakson Fotó: paksifc.hu
Olvasói sztorik