NB I

Na ezért nem játszat fiatalokat Pintér Attila

Tovább liftezik a felcsúti együttes…

OTP Bank Liga, 16. forduló

Puskás Akadémia FC–Diósgyőri VTK 1–0 (0–0)
Felcsút, Pancho Aréna, 1000 néző. Játékvezető: Andó-Szabó
Puskás Akadémia: Hededüs L. – Osváth, Vanczák, Spandler, Balogh B. – Zsidai – Prosser (Bacelic-Grgic, 72.), Knezevic, Szakály P., Molnár G. (Szécsi, 56.) – Perosevic (Diallo, 78.). Edző: Pintér Attila
Diósgyőr: Antal – Eperjesi, Karan, Tamás M., Forgács (Szarka, 71.) – Óvári, Kocsis G. (Villar, 62.), Busai, Vela – Joannidisz, Ugrai. Edző: Bódog Tamás
Gólszerző: Knezevic (63.)

– Minden egyes mérkőzés élet-halál kérdés számunkra – nyomatékosította a héten Pintér Attila, vagyis az M4 Sportnak adott nyilatkozatból kiderült, miért nem szerepelnek húsz évnél fiatalabb futballisták a Puskás Akadémiában.

Értjük mi, hogy az egykori szövetségi kapitánynak pillanatnyilag a felcsúti helyzet stabilizálása a legfontosabb, mégis vicc, amikor a szakvezető azt mondja, „higgyék el én lennék a legboldogabb, ha tiszta szívvel be tudnám már most tenni a fiatalokat”.

Szombat délután a fordulónak előkelő pozícióból nekifutó DVTK látogatott a Pancho Arénába, és a borsodiak gyorsan hátrányba kerülhettek volna. A kilencedik percben Prosser került lövőhelyzetbe a 16-os vonalánál, bombáját Antal a kapufa segítségével védte hatalmas bravúrral.

Életjeleket mutatott a vendégcsapat is, Óvári és a magyar válogatottban Costa Rica ellen nagyszerű teljesítményt mutató Ugrai is könnyedén megszerezhette volna a vezetést. Amolyan keretes szerkezetként Prosser az első félidő slusszpoénjaként lőhetett volna gólt, ám Knezevic beadását a bal kapufára bombázta.

A 63. percben aztán megtört a jég. Szakály labdájával Perosevic ment el a bal szélen, egy cselt követően középre adott, az érkező Knezevic pedig fantasztikus technikával bombázott a jobb felső sarokba.

A folytatásban már csak Ugrai jelentett veszélyt a hazai kapura, ám a 15 méterről leadott löketéből sem született gól. Mindez azt jelenti, hogy megtört a Pintér-együttes rossz szériája, hat nyeretlen összecsapás után győzött a Puskás…

Fiatalok nélkül, avagy a cél szentesíti…

Fotó: vidi.hu

Visszatért a győzelmi ösvényre a Pintér-csapat Fotó: vidi.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik