NB I

Örületes nyolc perc után pontosztozkodás Mezőkövesden

Élvezetes találkozót hozott a Vasas vendégjátéka.

OTP Bank Liga, 16. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Vasas FC 3-3 (1-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, játékvezető: Szabó Zs.
Mezőkövesd: Dombó – Lázár, Hudák, Szalai, Vadnai – Iszlai, Keita – Mlinar – Koszta, Strestík (Cseri, 85.) – Novák. Vezetőedző: Kuttor Attila
Vasas: Kamenár – Vaskó, James, Benes – Burmeister, Vida, Berecz, Ristevski – Ádám, Gaál, Remili (Kulcsár, 79., Szivacski, 94.).Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Koszta (13., 58.), Strestík (64.) illetve Burmeister (29.), Berecz (63.), Gaál (66.)

A tizenhárom mérkőzés óta nyeretlen és már sereghajtó Mezőkövesd Zsóry FC a szintén rossz formában játszó Vasas ellen igyekezett javítani a tizenhatodik fordulóban.

A 13. percig kellett várni az első lehetőségre, de mi tagadás, nagyon megérte. Koszta ugyanis a röviden kifejelt labdát parádés mozdulattal lőtte a jobb felsőbe, 1-0. A gólt ide kattintva tekintheti meg.

Tíz perccel később Strestík szerezhetett volna könnyedén gólt Koszta passza után, a légiós lövését viszont bravúrral fogta Kamenár. Ezt követően a Vasas átvette a kezdeményezést, aminek gyorsan meg is lett az eredménye: Remili szögletét Burmeister fejelte a jobb sarokba, 1-1.

Veszélyes Berecz-lövéssel és Koszta-próbálkozással indult a második játékrész, majd nyolc perc alatt négy gólt is láthatott a közönség: Koszta, Berecz, Strestík és Gaál is betalált, így a 66.
percben 3-3 állt az eredményjelzőn.

A győztes gólhoz a Mezőkövesd járt közelebb, Hudák, Cseri és Novák előtt is adódott lehetőség, végül mindkét csapatnak be kellett érnie egy-egy ponttal.

A hazaiaknál Strestík is szép gólt lőtt, akárcsak Koszta Fotó: vasasfc.hu
Olvasói sztorik