NB I

Rangadónak indult, kiütés lett a vége: hengerelt a Videoton

Scsepovics triplával jelentkezett be a gólkirályi címért folyó harcba.

OTP Bank Liga, 16. forduló

DVSC – Videoton FC 2-5 (1-2)
Debrecen, Debreceni Nagyerdei Stadion, 3169 néző. Játékvezető: Farkas Á.
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Varga K. (Sós B., 79.), Jovanovic (Csősz, 88.), Tőzsér, Bódi – Könyves, Mengolo (Takács, 63.). Vezetőedző: Herczeg András.
Videoton: Kovácsik – Fiola, Fejes, Juhász (Tóth B. 83.), Stopira – Nego, Varga J., Hadzic, Géresi – Lazovics (Szolnoki, 69.), Scsepovics (Tamás K., 78.). Vezetőedző: Marko Nikolics.
Gólszerzők: Könyves (26.), Takács (91.), illetve Scsepovics (11., 59., 65. – a harmadikat tizenegyesből), Nego (22.), Géresi (82.)

Az élvonal tizenhatodik fordulójának zárásaként DVSC– Videoton találkozót rendeztek Debrecenben, a vendégek előnye a játéknapot megelőzően hét ponttal gyűjtöttek többet, mint riválisuk.

Nagyon aktívan kezdtek a csapatok, előbb Kovácsik, majd Nagy S. mutatott be bravúrt, ám a találkozó negyedik ziccere már nem maradt kihasználatlanul. A 11. percben Lazovics szenzációsan ugratta ki Géresit, aki ezúttal nem lőtt kapura, hanem a középen üresen érkező Scsepovicshoz passzolt, a szerb pedig az üres kapuba passzolt, 0-1.

Tíz perccel később megduplázta előnyét a fehérvári gárda: Fiola ragyogó meglátással ugratta ki középen Negót, aki átvette a labdát, elhúzta a debreceni kapus mellett, majd az üres kapuba gurított, 2-0. A debreceniek gyorsan tudtak reagálni a bekapott gólokra, hiszen a 26. percben Könyves szépített. Egy villámgyorsan elvégzett szabadrúgást követően a gólszerző ziccerbe került és nagyon okosan, tizennégy méterről talált a hálóba, 1-2.

Az első fél óra végén kisebb dulakodás alakult ki a pályán, néhány percig a játék is állt, a végeredmény pedig az lett, hogy Tőzsér, Lazovics és Scsepovics is sárga lapot kapott. A lüktető iramú első félidő hajrája újabb gólt már nem hozott, a fehérváriak előnye egy gól volt.

A szünetben 2-1-re vezetett a Videoton Fotó: vidi.hu

A fordulás után hiába támadott többet a Debrecen, az első óra végén ismét két gólra nőtt a Videoton előnye. Az 59. percben Lazovics passzát követően Géresi tört be a tizenhatosra oldalról, majd menetrendszerűen középre játszott az érkező Scsepovicsnak, aki ismét nem hibázott, 1-3.

Alig öt perccel később újabb Videoton-gólt láthattunk. A 65. percben Tőzsér rántotta el a tizenhatoson belül Juhászt, a játékvezető pedig büntetőt ígért. Scsepovics higgadtan értékesítette a tizenegyest, 1-4. A 82. percben Hadzic ugratta ki az amúgy már két gólpassznál járó Géresit, aki remek cselekkel csapta be védőjét és ballal a kapuba bombázott majd’ tizenöt méterről, 5-1. A hajrában a csereként beállt Takács góljával szépített a DVSC, így alakult ki az 5-2-es végeredmény.

A fehérváriak újabb magabiztos győzelmüknek köszönhetően őrzik első helyüket a tabellán, a DVSC maradt a harmadik.

Olvasói sztorik