NB I

Pintér Attila azt mondja, több lehetőséget kellene adni a fiataloknak

A korábbi szövetségi kapitány szerint nem normális a gondolkodás a magyar futballban.

A Puskás Akadémia vezetőedzője, Pintér Attila az M4 Sport csütörtöki Sportreggelijében a magyar utánpótlás helyzetéről beszélt és kifejtette, mi a baj a fiatalokkal és min kellene változtatni. A tréner szerint a magyar felfogás miatt sorra szenvednek kárt a nevelőegyesületek, ami kihat az NB I-re és a válogatottra is.

Friss információk!
Aggasztó hírek érkeztek Stadler Józsefről

– Nem normális a gondolkodás a magyar futballban. Itt nevelik fel a játékosokat 17-18 éves korukig, tehát először a magyar kluboknak kellene belőlük profitálni, és csak utána a nemzetközi porondra lépni – olvasható az m4sport.hu oldalon a korábbi szövetségi kapitány véleménye. – Hiszen magyar labdarúgókból kellene nekünk felépítenünk egy komoly NB I-es mezőnyt, hogy aztán a nemzeti csapat is minél jobban szerepelhessen. Válogatott szinten lehetne a magyar futballt a legjobban képviselni nemzetközi porondon. Ehhez azonban az kell, hogy – és senkit nem akarok megbántani – sokkal fegyelmezettebb és céltudatosabb játékosok jöjjenek ki 18-19 évesen az utánpótlásból.

Pintér szerint nem normális a gondolkodás hazánkban Fotó: pfla.hu

Pintér szerint vannak most tehetségei, értékei a magyar labdarúgásnak, ám ezek a fiatal játékosok sosem kapják meg a bizalmat, ha itt és most, rögtön szeretnénk mindent, s nem vagyunk türelemmel.

– Nekünk minden azonnal kell. Pedig nem szabadna azzal foglalkozni, hogy kijutunk-e a vb-re vagy az Eb-re, hanem végre el kell kezdeni hosszú távra tervezni és felépíteni egy válogatottat – folytatta Pintér Attila. – Megint elvesztettünk két évet. Ha mi mindig azokban a játékosokban bízunk, akik 5-6 éve már bebizonyították, hogy nem tudunk velük előre lépni, akkor nem lesz változás. El kell engedni a kezüket és meg kell adni azoknak a fiataloknak a lehetőséget, akik tehetségesek, akikre lehet válogatott szinten számítani és tovább is akarnak lépni. Szerintem most rendelkezik ilyenekkel a magyar labdarúgás. Én anno ezt akartam, szépen előre lépegetni. De ha nem építkezel, akkor nem lesz jövőd, ha pedig nincs jövőd, nem lesz futballod sem.

A teljes interjút ide kattintva olvashatja és nézheti meg.

Olvasói sztorik