NB I

Máris komoly helyzetről beszél a Haladás új mestere

Két nap alatt négyet edzettek a szombathelyiek.

Komoly, de még nem kritikus az NB I-es tabellán utolsó előtti Haladás helyzete az új vezetőedző Michal Hipp szerint. A korábbi szlovák szövetségi kapitány a DIGI Sport híradójának azt mondta: nem tartja magát varázslónak, a bennmaradást azonban elérhetőnek tartja. Érti a magyart, de egyelőre tolmács segíti a munkáját.

Bár már kész az új stadion, a Haladás labdarúgói még mindig az Illés Akadémián edzenek – derül ki a DIGI Sport – Sport 24 összeállításából. A csapat szurkolói két hét múlva, a Ferencváros ellen valószínűleg már a Rohonci úton drukkolhatnak a kedvenceiknek. A drukkereket ennél sokkal jobban zavarja csapatuk helyezése a tabellán, hiszen a Haladás 11 pontjával éppen 11., azaz már kieső helyen szerénykedik.

Hatalma lehetőség!
Magyarországon megbukott, most sztárcsapat edzője lehet

Ezért is volt sűrű a válogatott szünet Szombathelyen, hiszen a klubvezetők megváltak az idei második edzőtől, Pacsi Bálinttól is, felavatták az Osijek ellen az új stadiont, majd kinevezték az új vezetőedzőt, a korábbi szlovák kapitány Michal Hippet, aki tudja, mire vállalkozik.

– Nem sokat gondolkodtam a megbízás elfogadásán. Egyenes kérdésre egyenes választ adtam. Tudom, mi a klub célja: a bennmaradás. Ezt kell teljesíteni. A tabella nagyon sokat elárul a szituációnkról. A helyzet komoly, ezt tudják a játékosok és a stáb is. Komoly, de még nem kritikus – nyilatkozta a DIGI Sport híradójának Michal Hipp, akinek a volt ferencvárosi Pinte Attila a másodedzője.

Hipp nem varázsló Fotó: DIGI Sport – Sport 24

Az új mester két nap alatt négy edzéssel indította a hetet, az idő ugyanis kevés, miközben a téli szünetig még négy nagyon fontos meccs vár a Haladásra.

– Nem vagyok varázsló, néhány edzés után nem lehet csodákat várni. A helyzetünket az sem könnyíti meg, hogy a szezon közepén érkeztünk a stábommal. Kevés időnk volt, hogy megismerjük a csapatot. És ugyan én megértem a magyart, de ahhoz, hogy át tudjam adni, amit szeretnék, még tolmácsra van szükségem. Elsősorban a csapat szervezettségén próbáltunk javítani, a támadás és védekezés összhangján – fogalmazott a szlovák szakember.

A Haladás szombaton Balmazújvárosba utazik, aztán a Ferencvárost fogadja, majd a Puskás Akadémia elleni, idegenbeli bajnoki után a Videoton vendéglátásával zárja az őszi szezont.

– Négy nagyon nehéz meccsünk jön, hiszen a magyar bajnokság két legjobbjával játszunk majd, valamint a két újonccal. De én soha nem féltem a kihívásoktól és a munkától sem. Ezt is egy kihívásnak veszem. És biztos vagyok benne, hogy mindenki mindent megtesz majd azért, hogy jövőre is NB I legyen Szombathelyen – mondta Hipp, hozzátéve, hogy az első meccsén rögtön pontokat vár a Haladástól.

Olvasói sztorik