NB I

Kétgólos hátrányból állt fel a Vidi

A székesfehérváriak a horvát hetedikkel játszottak edzőmeccset.

A Videoton a válogatott szünet alatt sem tétlenkedik, Marko Nikolics vezetőedző legénysége nemzetközi felkészülési találkozón szerepelt. Az ellenfél szombaton kora délután a horvát bajnokság 7. helyezettje, az NK Slaven Belupo volt. A találkozót a Vidi kezdte harcosabban, a 12. percben Hadzic, majd Szolnoki is veszélyeztetett, de blokkoltak a védők. Hat perccel később mégis a vendégek szerezték meg a vezetést, Trebotic labdaszerzését követően lövőhelyzetben Pejic elé játszott, aki még közelebbről nem hibázott (0-1).

OLVASTAD?

Szélesi erősen belenyúl a keretbe: négy új játékos a válogatottban

A 22. percben Lazovics szöktetéséből Géresi húzta el a kapus mellett a labdát, de éles szögből az üres kapu mellé lőtt, ezt követően a 26. percben már kétgólosra duzzadt a horvát előny, amikor Ivanovszki betört tizenhatosunkra és az ötösön helyezkedő Trebotic elé tálalt, aki közelről a kapuba passzolt (0-2).

A 32. és 33. minutumban előbb Hadzic pöckölt bele egy beadásba veszélyes helyen, aztán Scsepovics emelt Géresihez, a támadó viszont az ötösről Markovic kapusba lőtt. Még a szünet előtt megszületett azonban a szépítő gól: Lazovics passzolt középre Géresinek, aki tovább játszotta Negónak, francia játékosunk pedig jobb oldalról magabiztosan lőtt a kapuba (1-2).

A 61. percben Varga helyén Réti kapott lehetőséget, majd Mladen kísérletét védte Horváth. A 68. percben pályára lépett a másik Hadzic-fivér is: Anel és Elvir így egyszerre játszhattak, miután Scsepovics elhagyta a játékteret. Három perccel később Blazevicnek gurított haza egy védő, a kapus pedig jókora luftot rúgott, de az öngól előtt még sikerült szögletre tisztáznia. A sarokrúgást Suljic kanyarította be, Fejes emelkedett és bólintott, a portás pedig már csak a gólvonal mögött tudott beleütni (2-2) – tudósított a vidi.hu

Felkészülési mérkőzés

Videoton FC – NK Slaven Belupo 2-2 (1-2)

Videoton FC: Horváth – Tamás, Fejes, Juhász (Henty, 46.), Szolnoki – Géresi (Szabó, 75.), Varga (Réti, 61.), Hadzic (Takács, 75.), Nego – Lazovics (Suljic 46.), Scsepovics (Hadzic, 46.).

Gólszerzők: Nego (40.), Fejes (72.), illetve Pejic (18.), Trebotic (26.)

Olvasói sztorik