NB I

Hoppá! Legyőzte a kiesőjelölt az NB I dobogósát

Meglepetés az edzőmeccsen.

Felkészülési mérkőzés:

DVSC–Mezőkövesd 1-2 (1-2)
Debrecen-Pallag. Játékvezető: Nagy N.
DVSC, 1. félidő: Novota – Bényei, Kinyik, Mészáros, Ferenczi – Bereczki, Filip, Tőzsér, Bódi – Takács T., Tisza.
2. félidő: Novota – Kuti, Újvárosi, Szatmári, Barna – Szabó J., Filip, Jovanovic, Bíró P. – Tonhaizer, Nagy K.

Mezőkövesd: Dombó – Lázár, Hudák, Szeles, Vadnai (Dawa 62.) – Iszlai (Farkas 62.), Mlinar, Keita – Strestik (Brasen 62.) – Koszta (Murai 70.), Novák (Majtán 38.)
Gólszerzők: Takács T. (5.), ill. Koszta (10.), Novák (21.).

Felkészülési mérkőzésen a Mezőkövesd ellen lépett pályára az NB I-ben dobogós DVSC. A találkozón a kezdőcsapatban kapott helyet Bereczki Dániel, aki januárban szenvedett keresztszalag-szakadást, de a hosszú rehabilitációja véget ért, és immár ismét a csapat rendelkezésére tud állni.

A debreceni honlap tudósítása szerint több hiányzójuk is volt betegségek és különböző sérülések miatt: Könyves Norbert, Danilo Szekulics, Varga Kevin, Csősz Richárd, Szilvási Péter, Sós Bence, Justin Mengolo, Haris Tabakovic és Kusnyír Erik játékára nem számíthatott a szakmai stáb.

A hazaiak már az 5. percben vezetést szereztek Takács Tamás révén, aki a Tisza Tibortól kapott labdát továbbította a hálóba. Öt perccel később egyenlített az ellenfél, Koszta Márk volt eredményes. A 17. percben 11-eshez jutott a DVSC, de Tisza Tibor a bal kapufára rúgta a labdát. Alig telt el négy minutum, amikor egy jobb oldalról előre ívelt labdát Novák Csanád fejelt a hálóba, ezzel a Mezőkövesd átvette a vezetést.

A második félidőben a hazai csapatban elsősorban fiatal, saját nevelésű játékosok kaptak szerepet, akik elszántan, lelkesen futballoztak. A játékrész elején két nagy lehetőséget kidolgozott a debreceni együttes, utána azonban áttevődött a játék a középpályára. Több nagy lehetőség nem volt, a találkozót az NB I-es tabella utolsó helyén álló vendégek nyerték meg 2-1-re.

Ezt láttad már?
Szélesi erősen belenyúl a keretbe: négy új játékos a válogatottban
Fotó: dvsc.hu
Olvasói sztorik