NB I

Újpesti címervita: a szurkolók nem adják fel

Továbbra is az embléma megváltoztatását kifogásolják.

A cégbírósághoz fordultak az Újpest FC szurkolói, akik továbbra is a címer megváltoztatását kifogásolják.

A drukkerek szerint – ahogyan közösségi oldalukon olvasható – a futballcsapatot működtető gazdasági társaság önállóan döntött a címer megváltoztatásáról, holott ehhez a társasági szerződésben foglaltak alapján csak az anyaegyesülettel, az UTE-val közösen – százszázalékos szavazati aránnyal – lett volna lehetősége.

Ezt olvastad már?
Nem várt közjáték a Hali-stadion avatóján: molinón üzentek a drukkerek

Amennyiben a cégbíróság törvénytelenséget állapít meg, akkor a kérelmezők a címer eredeti állapotának visszaállítását követelhetik.

A szurkolók ugyancsak kifogásolják, hogy a klub ügyvezetője nem hívta össze a taggyűlést akkor, amikor a klub törzstőkéje a felére csökkent, pedig ez jogszabályi kötelezettsége lett volna.

Az Újpest FC július 3-án mutatta be az új címert, a futballcsapat honlapja szerint a több ezer beküldött szurkolói voks alapján egyértelmű eredmény született a három szavazásra bocsátott tervezet között.

A régi, hagyományos címert követelik vissza Fotó: MTI

A szurkolók tüntetésen követelték a régi címer visszaállítását, az UTE pedig kisebbségi tulajdonosként nem járult hozzá a változtatáshoz. Az anyaegyesület felszólította a labdarúgóklub vezetőit – Gyarmati Eszter ügyvezetőt és Roderick Duchatelet tulajdonost –, hogy azonnali hatállyal szüntessék meg a törvénysértő címerhasználatot, és már akkor jelezte, hogy ellenkező esetben “jogi úton védi meg az újpesti professzionális labdarúgás tradícióját”.

Duchatelet július 20-án sajtótájékoztatón kijelentette, nincs visszaút, marad a lila-fehérek új címere. Hozzátette, a klub fejlődése, a brand, illetve a logóhasználati jog miatt volt szükség a változtatásra.

Ez az új embléma, amit a többség elutasít Fotó: 24.hu

Az UTE pert indított az Újpest FC-vel szemben, amelyet első fokon elveszített.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik