NB I

A Haladás legendája: Olyan, mintha hazajöttünk volna

A tapasztalt kapusnak szenzációs érzései voltak a stadionavatón.

Illés Béla szerint játékosnak, nézőnek egyaránt fantasztikus a Haladás új stadionja.

A szombathelyiek a stadionavató meccsen 3-1-re legyőzték a horvát NK Osijek együttesét. A klub korábbi válogatott labdarúgója, jelenlegi vezetője az M4 Sport kamerái előtt elmondta, ő már játszott az új arénában, és belülről is nagyszerű volt, de kint a lelátón lenni is óriási élmény.

Ezt olvastad már?
Nem engedték el a Haladás edzőjelöltjét

“Bízom benne, hogy amikor tétmeccset játszunk, akkor még jobban fogunk szerepelni” – mondta Illés.

A mérkőzés előtt menesztett Pacsi Bálint vezetőedzővel kapcsolatban elmondta, nem emberi, inkább szakmai oka volt a leváltásának.

“Az elmúlt nyolc fordulóban öt pontot szereztünk, és úgy gondoltuk, kell valami, ami a csapatot elmozdítja, felrázza. Bízunk benne, hogy a hátralévő négy meccsre tudunk találni olyan szakembert, akivel el tudjuk kezdeni a pontgyűjtést” – közölte.

Illés Béla is nagy örömmel vette birtokba az új stadiont Fotó: Nyugat.hu

Jelenleg kiesést érő helyen áll a Haladás, de Illés Béla úgy gondolja, ilyen stadionban, ilyen körülmények között rosszul lehet játszani, de lélektelenül nem.

“Ha a hazai közönség minden meccsen ilyen lelkesen fogja biztatni a csapatot, akkor bele tudja hajszolni a győzelembe” – vélekedett.

A klasszis kapus, Király Gábor is örül az új stadionnak, a csapat szereplésével kapcsolatban pedig úgy véli, szép focival vagy nem, de eredményesnek kell lenniük.

Korábban sokszor elmondta, élete nagy álma teljesülne, ha ő védhetné a szombathelyiek kapuját az új stadion első meccsén. Ez szerda este megadatott neki, hiszen ez első harminc percben ő állt a kapuban.

Király Gábor harminc percet töltött a háló előtt Fotó: www.nyugat.hu/Vágvölgyi Bálint

“Az érzéseket nem lehet elmondani, szenzációs volt. Szokni kell még mindent, de olyan, mintha hazajöttünk volna. Örülök, hogy itt vagyunk Szombathelyen, ilyen csodálatos közönséggel, ilyen csodálatos stadionban. Remélem, a közönség is élvezi, és minél előbb megszokja, hiszen még mindenkinek új” – mondta Király.

A csapat szereplésével kapcsolatban elmondta, a folytatásban minél jobb teljesítményt kell nyújtani, nem lehet mellébeszélni, eredményesen kell játszani.

“Mindegy, hogy szép focival vagy nem, de eredményesen kell játszani. Biztosan lesznek jobb és rosszabb korszakok is, de a Haladás, az örök marad” – mondta a korábbi válogatott kapus, aki bízik benne, hogy jövőre is NB I-es meccseket játszanak az új arénában.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik