NB I

Műtét és hosszú kihagyás vár a Vasas védőjére

Rossz hírt kaptak az angyalföldi drukkerek.

Az élvonal hetedik helyén álló Vasas hivatalos honlapjánközölte, hogy a cseh belső védő, Jan Simunek sérülése súlyosabb a vártnál, csípőporc műtét vár rá, így előreláthatólag még több hónapig nem számíthat rá Michael Oenning vezetőedző.

Megszólalt a Főügyészség a Fradi-ügyben!
Elképesztő fordulat! A csuklyások támadtak, a késelő csak védekezett?

A légiós már több hete nem áll a szakmai stáb rendelkezésére, miután szeptember végén az egyik edzést követően ütközött a csapattársával. Simuneket Prágában vizsgálták, a szokásos MRI-, röntgen- és ultrahangvizsgálatokon kívül, kontrasztos MRI-t is végeztek rajta, ami megállapította, hogy a csípőjénél porckárosodást szenvedett, amit meg kell majd műteni. A műtét időpontjáról később születik döntés.

Simunek több hónapig nem játszhat még Fotó: vasasfc.hu

Jan Simunek utoljára szeptember 16-án játszott a Videoton ellen 3-1-re megnyert bajnokin. A mérkőzés 49. percében – többszöri ápolás után – le kellett cserélni.

– Sajnálom, hogy így alakult. Mindent meg fogok tenni annak érdekében, hogy száz százalékos állapotban térjek vissza, és segítsem a Vasast, amelytől rengeteg támogatást kaptam. A felépülésem most hosszabb időt fog igénybe venni, de a rehabilitációm végeztével, hiszem, hogy erősebb leszek játékosként. Célom, hogy sikereket érjek el a csapattal a jövőben, ezen fogok végig dolgozni. Hajrá, Vasas! – mondta Simunek a Vasas honlapjának.

Olvasói sztorik