NB I

Novothny gólja döntött Dunaújvárosban

Fővárosi csapatok csaptak össze Fejér megyében.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Vasas FC – Újpest FC 0-1 (0-0)
Dunaújváros, Dunaújvárosi Stadion. Játékvezető: Karakó
Vasas: Kamenár – Burmeister, Benes (Vaskó, 35.), James – Kleisz, Vogyicska (Király, 79.), Berecz, Hangya (Szivacski, 52.) – Kulcsár T., Gaál, Remili. Vezetőedző: Michael Oenning.
Újpest: Pajovics – Pauljevics, Pávkovics, Litauszki, Balázs B. – Windecker, Szankovics – Simon K. (Nwobodo, a szünetben), Nagy D. (Tischler, 89.), Zsótér (Mohl, 77.) – Novothny. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics.
Gólszerző: Novothny (68.)

Az NB I tizenötödik fordulójában Dunaújvárosban is rendeztek bajnokit, miután a Vasas házigazdaként az Újpest játékosait fogadta. Az előző fordulóban sem az angyalföldiek (0-0), sem az újpestiek (2-2) nem tudtak nyerni, most mindkét fővárosi együttes javításra készült.

Az első percekben Novothny harcolt ki magának helyzetet, a csatár tizenkét méterről vállalkozott lövésre, de Kamenár vetődve biztosan védett. A túloldalon Remili a 9. percben első ízben adott munkát Pajovicsnak, de a hálóőr a túloldalon is résen volt.

A folytatásban igazán komoly gólhelyzet egyik kapu előtt sem adódott, a Vasasnál Remili volt a legaktívabb, de negyvenöt perc után neki sem jött össze a gól. Az angyalföldieknél Benes fél órányi játék után megsérült, helyére Vaskó állt be.

A szünet után két alkalommal is ziccerbe került Novothny Soma, ám gólt mégsem talált a csatár. Előbb az 55. percben tüzelhetett tizenhét méterről az üres kapuba, de fölé emelt. Majd szűk tíz perccel később Nagy remek tálalása után került kihagyhatatlan helyzetbe a támadó, de közvetlen közelről centikkel tévedett.

A 68. percben aztán Novothny Soma már nem hibázott: a játékos egy baloldali beadásra robbant be és közelről a hálóba bombázott, 0-1.

A folytatásban a Vasas többet támadott az egyenlítésért, de újabb gól már nem esett a találkozón. A fővárosi lila-fehérek egy pontra megközelítették angyalföldi riválisukat.

Novothny (jobbra) törte meg a gólcsendet Fotó: ujpestfc.hu
Olvasói sztorik