NB I

A címvédő a 93. percben döntött a hétgólos drámai bajnokin – VIDEÓ

A felcsútiak hátrányból fordítottak, Lanzafame kétszer egyenlített, a hosszabbításban pedig a dráma sem maradt el.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Budapest Honvéd – Puskás Akadémia FC 4-3 (1-0)
Budapest, Bozsik Stadion. Játékvezető: Pintér Cs.
Honvéd: Gróf – Lovric (Danilo, 78.), Kamber, Baráth, Latifu – Pölöskei, Gazdag, Banó-Szabó, Holender – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Erik van der Meer.
PAFC: Hegedüs – Poór, Vanczák, Hegedűs J., Balogh B. – Mevoungou – Prosser (Molnár, 53.), Márkvárt, Bacelic-Grgic (Perosevic, a szünetben), Szakály – Knezevic. Vezetőedző: Pintér Attila.
Gólszerzők: Holender (24.), Lanzafame (58., 89.), Danilo (93.), illetve Szakály (52.), Knezevic (56., 71.)
Kiállítva: Mevoungou (90.)

Az élvonal tizenötödik fordulója szombaton késő este a Budapest Honvéd – Puskás Akadémia FC találkozóval zárult. A kispestiek legutóbb könnyed győzelmet arattak az újonc Balmazújváros otthonában (0-3), míg a felcsútiak a Vasassal nem bírtak (0-0).

A vezetést a hazaiak szerezték meg, a gólcsend a 23. percben tört meg. Ekkor Lanzafame a jobb oldalról adott be remekül, középen pedig két védő is elvétette a labdát, Holender Filip pedig köszönte szépen, a fejéről a hálóba pattant a játékszer, 1-0.

Az első félóra végén egyenlíthetett volna a vendég együttes, egy bal oldali szöglet után Vanczák fejelhetett tisztán, ám Gróf bravúrral védett. Pár perccel később Márkvárt vette be a kispestiek kapuját, de a játékvezető les miatt érvénytelenítette a találatot.

A fordulás után nagyon bekezdett a Puskás Akadémia FC. A vendégek az 52. percben előbb egyenlítettek: Balogh passza után Szakály tört a kapura és jó tíz méterről volt eredményes. Gróf ugyan beleért, de hárítani nem tudott, 1-1. Pár perccel később már vezető góljukat ünnepeltek a vendégek: Szakály ezúttal előkészítőként jeleskedett, és passzolt Knezevicshez a bal oldalon, aki tizennégy méterről a jobb felsőbe bombázott, 1-2.

Lanzafame is eredményes volt a PAFC ellen Fotó: honvedfc.hu

A kispestiek gyorsan reagáltak a bekapott gólokra, hiszen a 58. percben már ismét döntetlenre álltak felek. Egy előrefejelt labdára Lanzafame csapott le és betört a tizenhatoson belülre. Az olasz elhúzta a játékszert a kifutó kapus mellett, majd hét méterről a hálóba lőtt, 2-2.

A gólszüret nem állt el, hiszen a 71. percben ismét a felcsútiaknál volt az előny. Ezúttal is Szakály majd Knezevic volt a labda útja, utóbbi játékos az ötös sarkáról, Gróf lábai között lőtt a hálókba lőtt, 2-3.

A 89. percben – a találkozón másodszor is – egyenlített Davide Lanzafame, az olasz mesterien tekert a jobb felső sarokba egy tizenhat méteres szabadrúgást. A vendégektől Mevoungou a hajrában megkapta második sárga lapját, sőt, még a pontszerzésről is lecsúsztak Pintér Attila fiai, hiszen Danilo a 93. percben a kaputól öt méterre fejelt győztes gólt, 4-3.

Holender vezető találata

Márkvárt Dávid gólját nem adta meg a spori

Knezevic első találata

Olvasói sztorik