NB I

A DVSC legyőzésével köszöntette táborát a Fradi

Varga Roland és Priskin Tamás góljára csak a hajrában jött válasz debreceni részről.

OTP Bank Liga, 15. forduló

Ferencvárosi TC – DVSC 2-1 (0-0)
Groupama Aréna, Játékvezető Andó-Szabó
FTC: Dibusz – Lovrencsics, Botka, Blazic, Pedroso – Gorriaran, Spirovski – Priskin (Batik, 91.), Paintsil (Bőle, 87.), Varga R. – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
DVSC: Nagy S. – Bényei, Mészáros, Kinyik, Ferenczi – Jovanovic, Mengolo (Mengolo, 63.) – Bódi, Tőzsér, Varga K. (Tisza, 86.) – Könyves. Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerzők: Varga R. (58.), Priskin (60.), illetve Jovanovic (84.)

Teltház és természetesen fantasztikus hangulat fogadta a csapatokat a Groupama Arénában a Fradi-DVSC rangadón, amikor a Ferencváros tábora hosszú évek után tért vissza szurkolni a stadionba. A találkozó a debreceniek támadásával indult, a kialakult szöglet azonban nem okozott veszélyt. Az első húsz percben főleg a mezőnyben folyt kiegyenlített játék, jó iramban és nagyon koncentráltan futballoztak a csapatok.

A félidő derekán kellett először védenie a DVSC kapusának: Priskin tört be a tizenhatos jobb oldalán, éles szögből leadott lövését hárította lábbal Nagy Sándor. A labda a középen érkező Gorriaran elé pattant, aki azonban nagy helyzetben nem találta el a labdát. A 32. percben Gorriaran megpattanó lövésénél ismét Nagy mutatott be remek védést. Öt perccel később jött az újabb Fradi-helyzet, Varga Roland került ziccerbe, ám a kisodródott helyzetből leadott ballábas lövést védeni tudta a szöget jól záró Loki-kapus. A 40. percben akadt először dolga Dibusznak, de Varga Kevin középre tartó lapos lövése nem okozott gondot a Fradi hálóőrének.

A második félidő első tíz perce eseménytelenül telt, majd két perc alatt kétszer is robbant a Groupama Aréna. Az 58. percben Priskin és Böde lövése még kimaradt, de Varga Roland a léc alá bombázott közelről (1-0). A vendégeknek még idejük sem volt felocsúdni a bekapott találatból, rögtön jött a második: Priskin Tamás öt méterről ollózott a bal alsóba. (2-0)

A 70. percben Tőzsér távoli szabadrúgását könnyedén fogta Dibusz. tíz perccel a rendes játékidő vége előtt végleg eldőlhetett volna a meccs, de Paintsil szólója után Böde kétszer is kapusba lőtte a labdát. A túloldalon viszont szinte a semmiből szépített a DVSC: egy kavarodás után Jovanovic volt eredményes. (2-1)

Kettő-egyre verte a Fradi a DVSC-t Fotó: MTI
Olvasói sztorik