NB I

Bódog csalódott: „Be lehet kerülni a csapatba és ki is lehet kerülni onnan”

Edzői értékelések: nagy az öröm a „mindenki által lesajnált" Balmaznál.

Ferencvárosi TC – DVSC 2-1

Thomas Doll, FTC: – Nagyon boldogok vagyunk, hogy a nagyszerű közönségünk előtt sikerült megszereznünk a három pontot. Úgy gondolom, az egész mérkőzésen jól hajtottuk végre a védekező feladatainkat, elöl pedig már az első félidőben is voltak jó helyzeteink, de akkor még hiányoztak az utolsó kulcspasszok, amik után eredményesek lehettünk volna. A szünetben arról beszéltünk a csapattal, hogy vállaljunk több kockázatot, nyomjunk jobban. Úgy érzem, minden játékosunk kellően szenvedélyes volt ma, a remek hangulat pedig vitte előre a fiúkat. Nagyon nehéz a Debrecen ellen játszani, egy stabil, kemény csapat volt a vendégünk, amelyik az elmúlt kilenc meccsen nem talált legyőzőre a mostani találkozó előtt. Nagyon szép délután áll mögöttünk, az egész Fradi-család újra együtt volt. Most egy kis megérdemelt pihenő következik, ami alatt feltöltődhetünk.

– Ha valaki valaha játszott labdarúgó-mérkőzésen, pontosan tudja, mennyit jelent a szurkolók támogatása. Főleg ebben a remek akusztikájú stadionban nagyon sokat jelent a drukkerek buzdítása. Még egyszer mondom, nagyon szép délután volt.

Herczeg András, DVSC: – Gratulálok a Ferencvárosnak, sajnos egy kétperces rövidzárlat a vereségünket okozta ezen a mérkőzésen. Az első félidőben határozatlanok voltunk a kapus előtt, a Fradi pedig mezőnyfölényben játszott. A fordulás után volt egy kétperces rövidzárlatunk és kaptunk két gólt. A végén mindent megtettünk a győzelemért, de sajnos csak szépíteni tudtunk. Ha valaki három hónappal ezelőtt azt mondja, hogy rangadót játszunk majd a Ferencváros ellen, nem biztos, hogy mindenki elhitte volna. A srácok ma is mindent megtettek a pályán, emelt fővel jöhettek le.

forrás: fradi.hu


DVTK – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2

Bódog Tamás, DVTK: – Csalódás, nagy csalódás mindenki számára ez az eredmény, abszolút megérdemelt balmazújvárosi siker született. Formán kívül játékosok léptek ma pályára, valamit biztosan elrontottunk. Egész héten jól edzettünk, de a mérkőzés alapján nem érdemeltünk pontot. Persze a végén peches dolog büntetővel kikapni, de átütőerő nem volt bennünk. A nyomás ezúttal is megvolt, csak meddő fölényt alakítottunk ki, helyzetekig nem jutottunk el, a Balmazújvárosról pedig eddig is tudtuk, hogy jól kontráznak. A második játékrész sem volt rendben, de az elsőhöz képest mégis parádés, de így is rossz. Ha nem raksz bele mindent, akkor ez történik. Ha valaki elhiszi magáról, hogy jó játékos, de megáll, és nem fut be a területre, mert azt hiszi, előjogai vannak, akkor nagyon rosszul gondolja. Korábban is mondtam, hogy be lehet kerülni a csapatba, ki is lehet kerülni onnan. Azért nem bántom a játékosokat, mert előtte három mérkőzést nyertünk sorozatban. Mozgás, átütőerő, pozitív agresszivitás nélkül azonban ma ennyi jön ki. Ezt a mérkőzést nehéz megmagyarázni, érdekes módon ismét a Balmazújváros ellen jött a totális összezuhanás. Remélhetőleg 11 fordulónként csak egyszer fordul elő, és ezzel a második kört le is tudtuk. Gratulálok az ellenfelünknek!

Horváth Ferenc, Balmaz: – Végig azt gondoltam, hogy amelyik csapat a 12. percig háromszor áll a kapussal szemben, és nem tudja berúgni, az nem érdemel győzelmet. De rámcáfoltak fiúk, mert az utolsó percig mentek a győzelemért. A helyzetek alapján megérdemelten nyertünk. Remélem, tovább tudjuk vinni ezt a játékot, mert az elmúlt hetekben már kezdtünk eredményesen játszani, de a Honvéd ellen jött a pofon. Örülök neki, hogy helyreálltak a dolgok, és ugyanaz a Balmaz volt a pályán, mint hetekkel ezelőtt. Borzasztó büszkeséggel tölt el, hogy a mindenki által lesajnált csapattal ennyi forduló után nem állunk a kieső helyen. Ez a játékoskonak is sokat jelenthet lélektanilag. Közel sincs még vége a bajnokságnak, nem feltétlenül ez lesz a végeredmény, de nagyon dicséretes dolog, hogy jelenleg két csapatot megelőzünk. Sok sikert kívánok a DVTK-nak a folytatásban!

forrás: dvtk.eu


Swietelsky Haladás – Paksi FC 1-2

Pacsi Bálint, Haladás: – Az első félidőben minden úgy alakult ahogy elterveztük. A paksiak rombusz alakzatú középpályával álltak fel, Simon Ádámot kivettük a játékból, ezzel megöltük a futballjukat, hiszen nem tudott szervezni. Sajnos a támadásokba való pontos átmenet hiányzott. A második félidőben két csatárt cseréltem be azért, hogy megnyerjük a mérkőzést. A második gólt óriási hiba előzte meg, nagy figyelmetlenségből kaptuk ezt a találatot. A végén sikerült szépítenünk, majd mentünk előre az egyenlítésért. Ami a cseréket illeti, David Williams sérüléssel bajlódott, míg Leandro Martínez az utóbbi másfél-két évben nem játszott, sokat kihagyott, most kezd formába lendülni. Ezért kezdtek a kispadon.

Csertői Aurél, Paks: – Fontos, hatpontos mérkőzést nyertünk meg. Az első félidőt nehéz elemezni, mindkét csapat passzív volt, meglepett, hogy a Haladás nem erőltette a támadásokat. A második félidőben számtalan lehetőségünk, helyzetünk volt, sokat lőttünk kapura, megérdemelten nyertünk. A végén pedig már kinyílt a Haladás, ekkor könnyebb dolgunk volt. Nehéz, mély volt a talaj, brusztolós találkozót vívtunk, nem a szép játék dominált.

forrás: haladas.hu


Videoton FC – Mezőkövesd Zsóry FC 4-0

Marko Nikolics, Videoton: – Gratulálok a játékosoknak a mai teljesítményhez. Fontos volt a mai mérkőzés és az, hogy így szerepeltek, mert volt olyan érzésem, hogy mindenki elkezdett kételkedni a Vidiben. Nekünk ez jó motiváció volt és sikerült jól játszanunk. Persze továbbra is alázatosan kell folytatnunk, hiszen a felénél sem vagyunk még a bajnokságnak. Keményen kell dolgoznunk, fejlődnünk kell napról-napra, sok akadály van még előttünk ahhoz, hogy elérjük a célunkat és mi legyünk a bajnokok. A Mezőkövesdnek a második gólunk előtt voltak jó momentumai, utána már nehéz dolguk volt. Mi sok helyzetet alakítottunk ki, lőttünk négy gólt, nem kaptunk egyet sem, szóval még egyszer csak gratulálni tudok a játékosoknak, a közönségnek pedig köszönjük szépen a mai szurkolást is.

Kuttor Attila, Mezőkövesd: – Nyilván nem arra készültünk, hogy 4-0-ra kikapunk. Amit a mezőnyben próbáltunk játszani, az működött, ettől függetlenül tudjuk, hogy a Vidi olyan kvalitást képvisel, hogy bármikor gólt tud szerezni, nekünk viszont ebben a tekintetben fejlődnünk kell. Az elején megvoltak a lehetőségeink a gólszerzésre, de egy szerencsétlen helyzet után végül mégis az ellenfél került előnybe. A második gól előtt a játékvezető sípolt, innentől kezdve nem is érdekes, hogy les volt a szituáció vagy nem. Az elmúlt hetekben egy alapjátékot próbáltunk kialakítani, ezt a jövőben át kell vinnünk eredményességbe, ez lesz a legfontosabb feladatunk a bajnoki szünetben.

forrás: vidi.hu

Marko Nikolics elégedetten értékelhetett Fotó: vidi.hu

Vasas FC – Újpest FC 0-1

Michael Oenning, Vasas: – Olyan mérkőzés volt, amilyenre számítottam. Jól ismeri egymást a két csapat. Az első félidőben koncentráltan játszottunk. Két játékost is sérülés miatt kellett lecserélnem, az ebből fakadó rendezetlenség miatt belefutottunk egy kontrába, ami eldöntötte a meccset. Utána sajnos már nem tudtunk olyan játékot produkálni, ami elég lett volna az egyenlítéshez. Benes térdsérülést szenvedett, Hangyának a combja fáj, a pontos diagnózis később derül ki. Az utolsó tartalékainkat használjuk fel, eddig is sok sérültünk volt, most kettővel nőtt a számuk. A sok meccs miatt a frissesség is hiányzik, csakúgy, mint az átütőerő. Jól jön most nekünk a szünet, hogy rendezni tudjuk a sorainkat.

Nebojsa Vignjevic, Újpest: – Az első félidőben nem sok szép dolgot láthatott a közönség, nagy taktikai harc volt a pályán, mindkét fél a másik hibájára várt. A második játékrészben sokkal agresszívabban léptünk pályára mind a védekezésünket, mind a támadásainkat illetően. Több helyzetet is kidolgoztunk, már annak a lehetősége is fennállt, hogy bejön a futball aranyszabálya és a rontott szituációk egy Vasas gólban öltenek testet, de nem ez történt. Büszke vagyok a csapatra, mentálisan is állták a sarat és végül megszerezték a győzelmet, amihez gratulálok a fiúknak!

forrás: vasasfc.hu, ujpestfc.hu


Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik