NB I

Telt ház, buszkonvoj, füst és tűz – újra pokol az Üllői úton?

Az egész ország megmozdul a Fradi-tábor visszatérése miatt.

Tűkön ülve várják a szombatot a Fradi-drukkerek, hiszen három és fél év távolmaradás után újra pokoli hangulatot fog teremteni a zöld-fehér szurkolótábor az Üllői úton. Éppen ezért a DVSC elleni élvonalbeli találkozó nem csak a fradistáknak lesz igazi ünnepnap, hanem minden futballszerető ember számára, hiszen ritka látvány a telt ház a magyar stadionokban.

Így igaz, telt ház.

A Ferencvárosi Torna Club csütörtök délutáni tájékoztatása szerint ugyan még 767 jegy megvásárolható a szombati bajnokira, de nagy összegbe mernénk rá fogadni, hogy ezekből legkésőbb péntek reggelre már egy sem marad. Napok óta újra felütötte a fejét a futball-láz az Üllői úton, hiszen mihelyst elkezdhették kiváltani a drukkerek a „szkennermentes” szurkolói kártyákat, hosszú sorok kezdtek kígyózni a stadion mellett, egyik olvasónk pedig arról számolt be, hogy közel három órát várt, mire sorra került, ám ez is bőven megérte, sőt, akár dupla ennyi időt is végigállt volna a hidegben.

Rossz hír!
Kidőlt a lipcseiek magyarja
Rengeteg drukker tér vissza a lelátókra Fotó: Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook

Nem túlzás kijelenteni, az egész ország megmozdul erre a találkozóra, hiszen rengeteg vidéki faluból, városból szerveződnek a szurkolói buszok, melyek segítségével közel ezer vidéki szimpatizáns jut el a nagy visszatérésre. A hírek szerint ezek a buszok egy gyűjtőponton találkoznak a Groupama Arénától néhány kilométerre, majd pedig rendőri felvezetéssel közelítik meg a stadiont. Egy biztos, már önmagában ez a buszkonvoj sem lesz mindennapos látvány.

Az elmúlt napokban a drukkerek jelentős részét foglalkoztatta az a kérdés, vajon a hangulat mellett a látvány is pokoli lesz-e a lelátón, azaz megjelennek-e a különböző pirotechnikai elemek. Egyesek attól tartanak, hogy a vezetőséggel történt egyeztetések során a tábor „megenyhült” és mellőzik ezek használatát, ám a Rangadó úgy értesült, hogy „füstben és tűzben” sem lesz hiány a lelátón, valamint már a különböző transzparensek és koreográfiák is készülőben.

Az NB II-es évek után újra megjárták a poklot a fraidsták Fotó: Szurkolók Személyiségi Jogok Nélkül Facebook
Olvasói sztorik