NB I

„Mocskos lilák” – kiáltotta a szurkolókkal közösen a Fradi válogatottja – VIDEÓ

Valószínűleg egy életre elásta magát az újpestieknél.

Az NB I tizenharmadik fordulójában rendezték a 2017–2018-as szezon második derbijét, ahol a Ferencváros fogadta az Újpestet a Groupama Arénában. Mint ismert, a meccset Böde Dániel fejes góljával 1-0-ra nyerték a zöld-fehérek, a lefújás után pedig nagy ünneplésbe kezdtek a játékosok és szurkolók egyaránt. Az ünnepi hangulat pedig magával ragadta a győztes gólt szerző támadót, aki szájára vette az újpestieket.

Jó választás lenne?
Budapestre érkezik az MLSZ legújabb kapitányjelöltje

A Fradi-pályán szokás, hogy miután a szpíker bemondja a rész-és végeredményeket, a nézők hangosan kiabálják, hogy „Hajrá, Fradi!”, majd ezután menetrendszerűen jön a nem hivatalos rész, a „Mocskos lilák!”. Nos, utóbbi két szó a magyar válogatott játékos, Böde Dániel száját is elhagyta ünneplés közben.

Hasonlóra persze már korábban is volt példa a két együttes rivalizásában. Nem is kell messzire mennünk, néhány hónappal ezelőtt az Újpest középpályása, Zsótér Donát közösségi oldalán tett közzé egy képet, melyen a „Köszönöm Istenem, hogy nem lettem fradista!” üzenet állt – ő ezért később bocsánatot kért.

De emlékezetes eset a múltból, amikor a Ferencváros egykori kapusa, Szűcs Lajos – aki Újpesten is megfordult –, „Köszönöm Istenem, hogy fradistának születtem!” feliratú pólóban melegített be a Megyeri úton, vagy amikor az FTC korábbi hálóőre, Jova Levente „Dózsás g*cik” felsőben ünnepelt a drukkerekkel.

Olvasói sztorik