NB I

Kétgólos előny sem volt elég a Videotonnak

Minden volt: tömegjelenet, rasszista megnyilvánulás, kihagyott büntető, két piros.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Újpest FC – Videoton FC 2-2 (0-2)
Budapest, Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Solymosi
Újpest: Pajovics – Pauljevic, Litauszki, Pávkovics, Balázs B. (Mohl, 86.) – Zsótér, Windecker, Szankovics (Selmani, 86.), Simon K. (Tischler, a szünetben) – Novothny, Nagy D. Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Videoton: Kovácsik – Fiola, Juhász R. (Nego, a szünetben), Vinícius, Stopira – Hadzic, Varga J., Pátkai, Suljic – Henty (Tóth, 94.), Scsepovics (Szolnoki, 56.). Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Pauljevic (49.), Tischler (72.), illetve Henty (1.), Hadzic (14.)
Kiállítva: Hadzic (37.), Suljic (88.) – mindkettő Videoton

Az éllovas és négy bajnoki mérkőzés óta veretlen Videoton FC az NB I tizennegyedik fordulójában, szombaton az Újpest otthonába látogatott. A lila-fehérek zsinórban három mérkőzésen maradtak nyeretlenek, így mindenképpen javításra készültek saját szurkolótáboruk előtt.

A Videoton remekül kezdte a találkozót, hiszen már a 27. másodpercben a vendégeknél volt az előny. Suljic lendült egyből támadásba, és ugratta ki ügyesen Henty-t, aki elfektette védőjét, majd jó tíz méterről a hosszú kapufát találta el. A nigériai játékos azonban a kipattanóra is a leggyorsabban reagált és nagy erővel bombázott a hálóba, 0-1.

Sokat nem kellett várni a második fehérvári találatra, hiszen az 5. percben Hadzic is eredményes volt. Első ízben Scsepovics próbálkozott tizennégy méterről gólt szerezni, de Pajovics védett, középen viszont berobbant Hadzic, aki közvetlen közelről a hálóba emelt, 0-2.

A huszadik percben Scsepovics iratkozhatott volna fel a gólszerzők közé, miután Pávkovics számított el egy felívelést. A szerb csatár egyedül vezethette rá a labdát Pajovicsra, végül kapufát talált. A félidő hajrájához közeledve megfogyatkozott a Videoton: a 37. percben Hadzic harcolt nagyot a középpályán Pauljeviccsel, a gólszerző hátracsapott, így egyből villant nála a piros. A szünetben két gól volt az újpestiek hátránya.

Hadzic előbb gólt ünnepelt, majd kiállította Solymosi Fotó: vidi.hu

A fordulás után hamar faragni tudott hátrányából a házigazda: a 49. percben a Videoton tizenhatosán pattogott a labda, Branko Pauljevics pedig sokat nem gondolkozott, lövésre szánta el magát, Kovacsics pedig hiába nyújtózott, a labda a jobb felsőben landolt, 1-2. A 72. percben már volt okuk örülni a hazai szurkolóknak, csapatuk ugyanis egyenlített. Ekkor Pauljevic beadását Nagy tette vissza kapásból középre, ahol érkezett Tischler, aki közelről gólt fejelt, 2-2.

A 78. percben – a sorozatos rasszista megnyilvánulások miatt – rövid ideig állt a játék, majd a felek végül folytathatták az összecsapást.

A 88. percben felpörögtek az események: előbb reklamálásért Suljic Asmir is piros lapot kapott a vendégektől, majd a hazaiak büntetőhöz jutottak. A 91. percben Nego rúgott oda az ellenfélnek a tizenhatoson belül, a büntetőt pedig Novothny vállalta magára. A csatár nem tudta eldönteni a három pont sorsát, hiszen Kovácsik érezte az irányt és hárított.

A hajrában elszabadultak az indulatok, kisebb tömegjelenet alakult ki, a hazai szurkolók különböző tárgyakat dobtak a pályára, de az eredmény végül már nem változott, mindkét csapat egy-egy ponttal gazdagodott.

Olvasói sztorik