NB I

Megalázó és rasszista jelzővel sértegették Hentyt – kivizsgálást kér a Vidi

A fehérvári klub közleményt adott ki a hazai szurkolók és az egyik újpesti játékos viselkedésével kapcsolatban.

Izgalmas és élménydús mérkőzésen a Videoton 2-2-es döntetlent játszott az Újpest otthonában az NB I tizennegyedik fordulójában. A találkozó azonban nem csak a játékról szólt, a hazaiak szurkolói több alkalommal is rasszista megnyilvánulásokkal illették a fehérvári játékosokat, a Vidi közleményéből pedig az is kiderül, hogy az öltözőfolyosón a hazaiak egyik játékosa megalázó, rasszista jelzővel sértegette az eredmény miatt amúgy is ideges Ezekiel Hentyt, aki ezt követően elveszítette a fejét, és kárt okozott a létesítményben.

Micsoda nap!
Coutinho eligazol, de nem Barcelonába; Griezmann is csapatot cserél; a Chelsea játékosán röhögnek

A közleményt változtatás nélkül közöljük.

Henty volt a célkeresztben Fotó: vidi.hu

fotó: vidi.hu

Csapatunk izgalmas mérkőzésen 2-2-es döntetlent játszott az Újpest FC ellen a Szusza Ferenc Stadionban. Sajnos a mérkőzés nem kizárólag a gólokról, valamint a pályán történt eseményekről marad emlékezetes, hanem a lelátón, valamint a lefújás után az öltözőfolyosón történtekről is.
Az UEFA 2001 óta a FARE szervezettel együttműködve küzd az intolerancia és a diszkrimináció ellen. 2013 májusában, az Európai-szövetség a tagországokkal együtt a londoni UEFA konferencián megegyezett abban, hogy még nagyobb erővel lépnek fel a labdarúgásban fellelhető rasszizmus ellen. Itt döntés született arról, hogy a játékvezetők felfüggeszthetik, sőt, akár le is fújhatják a találkozót, amennyiben ilyet tapasztalnak.
Az MLSZ erőfeszítései ellenére sajnos a Megyeri úton közel voltunk ehhez, és megjegyezzük, hogy korábbi idegenbeli mérkőzéseinken is lehetett volna hasonló okokból figyelmeztetni szurkolók egyes csoportját. Az Újpest – Vidi bajnokin a hangosbemondó már figyelmeztette a hazai szurkolókat, amelynek egy kisebb része továbbra is rasszista megnyilvánulásokkal sértegette színes börű játékosainkat. Solymosi Péter végül nem függesztette fel a találkozót, amely a körülményekhez képest rendben befejeződött. Az öltözőfolyosón a hazaiak egyik játékosa megalázó, rasszista jelzővel sértegette az eredmény miatt amúgy is ideges Ezekiel Henty-t, aki ezt követően elveszítette a fejét, és kárt okozott a létesítményben.
Kovács Zoltán sportigazgató a helyszínen szóban elnézést kért, ezt írásban is meg fogjuk erősíteni, az okozott kárt pedig klubunk természetesen megfizeti. Bízunk benne, hogy mindenki más is vállalja a felelősséget a mai mérkőzésen történtekért, és a jövőben nem fordulnak elő hasonló esetek a magyar futballpályákon. Reméljük, az MLSZ nem csak a büntetésekkel, felhívásokkal és reklámokkal lép fel a rasszizmus ellen, hanem a jelenlegi esetet alaposan, tényszerűen kivizsgálja, és ennek megfelelően dönt majd.
Videoton FC

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik