NB I

Kamenárra nem volt ellenszere a Puskásnak

Tizenegyest és sok helyzetet hibázott el Pintér Attila csapata a Vasas ellen.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Puskás Akadémia FC – Vasas FC 0-0
Felcsút, Pancho Aréna. Játékvezető: Farkas
Puskás: Hegedüs – Poór, Vanczák, Heris, Balogh B. – Mevoungou – Prosser (Molnár, 77.), Márkvárt, Bacelic-Grgic, Szakály P. (Perosevic, 64.) – Knezevic. Vezetőedző: Pintér Attila
Vasas: Kamenár – Burmeister (Kleisz, 77.), Vaskó, Benes – Szivacski, James, Berecz, Hangya – Kulcsár (Vogyicska, 84.), Gaál, Ádám (Pavlov, 75.). Vezetőedző: Michael Oenning

A négy találkozó óta nyeretlen Puskás Akadémia fogadta a bajnokságban rapszodikusan teljesítő, a hét közepén a harmadosztályú Dunaújvárostól a kupában búcsúzó Vasast.

Az első játékrészben többet támadott és nagyobb helyzeteket dolgozott ki a hazai csapat, először a 13. percben Prosser és Szakály szerezhetett volna gólt, ám előbbi lövésénél nagyot védett Kamenár, utóbbi közeli fejese pedig nagy meglepetésre mellé ment.

Hat perccel ezután Vanczák fejesénél kellett bravúroznia Kamenárnak, de ennél a szituációnál sem sikerült túljárni az eszén, így a félidőben gól nélküli döntetlennel vonultak szünetre a felek.

A második játékrészben lassan pörögtek fel a csapatok, nem hiába zúgott a Vasas-táborból az „ébresztő, ébresztő” rigmus. A 72. percben aztán óriási lehetőség adódott a hazaiak előtt, az alig néhány perce csereként beálló Peroseviccsel szemben szabálytalankodott Gaál és Szivacski a tizenhatoson belül, a tizenegyest viszont Knezevic kihagyta. A légiós a most futó szezonban már ötödször végezhetett el büntetőt, az eddigi négyet mindig a jobb oldalra helyezte eredményesen, ezúttal is így tett, de Kamenár „olvasta.”

Ezt olvastad már?
Dárdai Pál csodálatos győzelemmel rángatta ki csapatát a gödörből

A Puskás játékában ezután is több volt a veszély, a 80. percben Poór beadását Márkvárt vállalta el kapásból tizenhat méterről, de centikkel tévedett. Gól nem született, így korábban a Győri ETO-nál Pintér Attilával egy célért küzdő Lubos Kamenárnak köszönhetően egy pontot hazavitt a Vasas.

Olvasói sztorik