NB I

Böde fejese három pontot ért Mezőkövesden

A szünet után sokkal jobb voltak a hazaiak a zöld-fehéreknél, de nem sikerült egyenlíteniük.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Ferencvárosi TC 0-1 (0-1)
Mezőkövesd, Városi Stadion, 2935 néző. Játékvezető: Pintér
Mezőkövesd: Tujvel – Lázár P., Hudák, Szalai A., Vadnai – Koszta, Mlinar (Tóth B., 62.), P. Keita, Iszlai, Cseri – Strestík (Veszelinovics, 62.). Vezetőedző: Kuttor Attila
FTC: Dibusz – Botka, Otigba, Blazic, Pedroso – Gorriarán, Szpirovszki – Varga R., Paintsil (Csernik, 90.), Moutari (Leandro, 76.) – Böde. Vezetőedző: Thomas Doll
Gólszerző: Böde (39.)

A hétközi kupakudarc után a Ferencvárosi TC a Mezőkövesd otthonába utazott feledtetni a csúfos kiesést. A hazaiak közel három hónapja nyeretlenek az NB I-ben, a nemrégiben kinevezett vezetőedző, Kuttor Attila a Fradi ellen akarta megtörni a rossz sorozatot.

Az első játékrész kevés izgalmat hozott, Dibusznak és Tujvelnek szinte védeni valója sem akadt. Nem mehettek azonban gól nélkül szünetre a nézők, ennek pedig a zöld-fehér szimpatizánsok örülhettek. A 39. percben Pedroso bal oldali beadását Böde fejelte szép mozdulattal a hálóba, 0-1.

A szünet után felébredt a Mezőkövesd, az 51. percben Strestík verte meg Otigbát a bal oldalon, a középen érkező Kosztához talált, aki hét méterről centikkel a bal alsó mellé lőtt. Hét percre rá a Fradi majdnem megduplázta előnyét, Varga a tizenhatoson belülről a jobb oldalról lőtte keresztbe a labdát a kapu előtt, amiről milliméterekkel maradt le a hosszún Moutari.

Bomba!
Iszonyatosan nagy góllal vezettek Szalai Ádámék – VIDEÓ

A hazaiak ezt követően is bátran támadtak, egy perccel Varga lövése után kétszer is közel kerültek az egyenlítéshez: előbb Koszta próbálkozását fogda Dibusz, majd Hudák fejelt alig mellé hét méterről.

A 69. percben Tóth ugratta ki Cserit, aki lövésre szánta el magát kilenc méterről, de Otigba nagyot mentett. Kilenc perccel a vége előtt Veszelinovics fordult le nagyszerűen Blazicról, de középre tartott a lövése, így Dibusz fogta. Újabb gól nem született, a Mezőkövesd megérdemelte volna a döntetlent, de a Fradi nagy szerencsével begyűjtötte a három pontot.

Gorriaránék örülhettek a végén Fotó: fradi.hu
Olvasói sztorik