NB I

Ötgólos meccsen verte a Debrecen a Paksot

A két remek formában lévő együttes közül most csak az egyik örülhetett.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Debreceni VSC – Paksi FC 3-2 (1-1)
Debrecen, Nagyerdei Stadion, 2802 néző. Játékvezető: Bognár
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Mészáros, Ferenczi – Tőzsér – Jovanovic, Varga K. (Csősz, 76.), Bódi (Nagy K., 94.), Könyves – Mengolo (Takács, 68.). Vezetőedző: Herczeg András
Paks: Verpecz – Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K. – Koltai (Haraszti, 71.), Simon Á., Bertus, Hajdú (Bartha, a szünetben) – Kulcsár (Szakály D., 54.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Bódi (11., 74.), Tőzsér (54., tizenegyesből), illetve Papp K. (10., 60.)

Két jó formában lévő csapat mérkőzött meg a Nagyerdei Stadionban: a Debreceni VSC hét, míg a Paks hat bajnoki óta volt veretlen a forduló előtt.

Jól is kezdődött a találkozó, a 11. percben már 1-1-et mutatott az eredményjelző. A vendég együttes szerzett vezetést a 10. minutumban, Kulcsár passzából Papp Kristóf játszotta tisztára magát, majd a jobb alsó sarokba lőtt, 1-0. Az ellentámadásból már jött is a válasz, Könyves keresztbe lőtt labdáját Bódi passzolta közelről a hálóba, 1-1.

A jó kezdés után nem folytatódott hasonló irammal a találkozó, a szünetig csupán a Paks könyvelhetett el egy helyzetet, igaz abból majdnem gól született: a bal oldalról Bertus adott középre az üresen álló Papphoz, de a védők végül szögletre mentettek.

A fordulás után is gyors gólváltás következett: az 54. percben Bényeit rántotta le a tizenhatoson belül Kulcsár, a tizenegyest pedig Tőzsér értékesítette, 2-1, hat perccel később pedig Bertus beívelését lőtte kapásból a hálóba Papp Kristóf, 2-2.

Bomba!
Iszonyatosan nagy góllal vezettek Szalai Ádámék – VIDEÓ

Itt nem ért véget a gólzápor, a 74. percben Takács remekül ugratta ki Bódit, aki egyedül vihette a kapusra a labdát, nagy ziccerben pedig nem is hibázott, Verpecz mellett a kapu bal oldalába helyezette, 3-2.

A 92. percben még óriási lehetőség adódott a Paks előtt, Haraszti tizenhat méterről lőhetett szabadrúgást, de kísérlete a kapufán csattant. Ez volt a végszó, a Debrecen otthon tartotta a három pontot.

Olvasói sztorik