NB I

A címvédő esélyt sem hagyott az újoncnak

A kispestiek fiatalja harminc méterről lőtt bombagólt.

OTP Bank Liga, 14. forduló

Balmaz Kamilla Gyógyfürdő – Budapest Honvéd FC 0-3 (0-1)
Balmazújváros, Balmazújvárosi Városi Stadion. Játékvezető: Vad II.
Balmaz: Pogacsics – Rus, Póti, Habovda, Uzoma – Zsiga (Rácz, 71.), Haris, Sigér (Batarelo, 71.), Vajda, Maisuradze (Vólent, 56.) – Arabuli. Vezetőedző: Horváth Ferenc
Honvéd: Gróf – Latifu (Villám, 89.), Kamber, Lovric, Baráth – Pölöskei, Gazdag (Laczkó, 78.), Holender, Banó-Szabó (Herjeczki, 86.) – Eppel, Lanzafame Vezetőedző: Mark de Vries. Vezetőedző: Marko Nikolics
Gólszerzők: Gazdag (35.), Lanzafame (49. – tizenegyesből), Eppel (73.)

A címvédő Budapest Honvéd a NB I tizennegyedik fordulójában, szombaton az újonc Balmazújváros otthonában lépett pályára. A kispestiek a legutóbbi bajnoki fordulóban pont nélkül maradtak, míg a Balmaz fontos győzelmet aratott a Vasas felett, így más-más előjelekkel várták a felek a találkozót.

Az első veszélyes helyzetet a Honvéd alakította ki: a hatodik percben Lovric adott remek labdát Holendernek a tizenhatoson belül. A fiatal játékos befelé húzott, majd jó tíz méterről a felső lécre bombázott.

A folytatásban a hazaiak részéről Zsiga próbálkozott távoli lövéssel, de Gróf magabiztosan védett, majd pár perccel később Arabuli fejelt kapura tizenhárom méterről, a Honvéd kapusa elcsúszott, de maradt a 0-0.

A 35. percben aztán megtört a gólcsend: ekkor Pölöskei passzolt Gazdag Dánielhez, aki harminc méterről a jobb felső sarokba bombázott védhetetlenül, így szerezte meg a vezetést a Honvéd, 0-1. A kispestiek fiatalja első gólját jegyezte az élvonalban, a szünetben így a Balmazújváros volt hátrányban.

Gazdag-bomba a Balmaz ellen

A fordulás után rögtön nagy balmazújvárosi lehetőséget jegyeztünk fel, de Arabuli fejesénél Gróf bravúrosan védett. A túloldalon Eppel került helyzetbe a tizenhatoson belül, Pogacsics azonban elsodorta a csatárt, így büntetőt következhetett. Lanzafame a pontrúgást magabiztosan értékesítette, így a 49. percben két gólra nőtt a Honvéd előnye.

A 73. percben végleg eldőlni látszott a mérkőzés, hiszen a vendégek előnye három gólra lőtt. Latifu pontos, jobb oldali beadását Eppel vette mellre két védő között, majd öt méterről a hálóba bombázott, 0-3.

A 90. percben Arabuli eredményes volt, de les miatt a játékvezető érvénytelenítette a találatot, így a balmazújvárosiak szépítő gól nélkül, 3-0-s vereséget szenvedtek a címvédő ellen.

Lanzafame büntetőből volt eredményes Fotó: honvedfc.hu
Olvasói sztorik