NB I

Hatalmas pofont kapott a Fradi

Három kupagyőzelem után most a 32 közé sem került be a csapat – hat év után győzte le NB II-es ellenfél.

Zsinórban három Magyar Kupa-győzelem után a 2017–2018-as szezonban már a legjobb 64 között búcsúzott a Ferencvárosi TC a sorozattól – Thomas Doll együttesét a másodosztályú Kisvárda Master Good búcsúztatta kedd délután egygólos mérkőzésen.

HIHETETLEN
Küszöbön a legmegdöbbentőbb PSG-igazolás?

A Fradival így megesett, hogy a legjobb 32 közé sem jutott be – amire a csapat történetének elmúlt negyven évében csupán kétszer volt példa, igaz mindkétszer a közelmúltban. Az említett időszakban egyébként kereken tíz kupagyőzelmet ünnepelhetett az együttes, ehhez jön még további négy döntő.

A szurkolóknak legutóbb 2012 őszén fájhatott a fejük hasonlóan korai búcsú miatt: akkor a Haladás Halmosi Péter és Andorka Péter egy perc különbséggel szerzett góljaival 2-0-ra nyert az Üllői úton, így az FTC már a legjobb 56 csapat között búcsúzott.

A Haladás meglepte a Fradit

https://www.youtube.com/watch?v=e_jPH1tDRMA

Szintén szeptemberben ért véget a kupakaland 2009-ben, szintén 2-0-lal. Az akkor másodosztályú MTK II lehajrázta a Bobby Davison vezette zöld-fehéreket.

Az elmúlt negyven szezont tekintve a mostani a leggyengébb szereplése a csapatnak – a fenti két alkalommal 56 együttes játszott a továbbjutásért a búcsúval zárult körökben, míg most a 62-es tábláról nem jutott tovább a Fradi.

Az MTK II jutott tovább

https://www.youtube.com/watch?v=AYcYxdkZ-d8

Másodosztályú csapatnak utoljára 2011-ben sikerült búcsúztatnia az együttest a Magyar Kupából: a Békéscsaba a hazai 0-0 után idegenben 2-2-t ért el a chilei játékvezetőkről elhíresült találkozón, így idegenben lőtt gólokkal továbblépett a legjobb nyolc közé.

Címvédőként utoljára a Honvéd égett akkorát, mint most a Fradi: az 1996–1997-es kiírásban fordult elő utoljára, hogy az előző szezon győztese nem jutott be a legjobb 32 csapat közé.

A csabai bravúr

https://www.youtube.com/watch?v=FC8Jm4_W20c

Olvasói sztorik