NB I

Rangos elismerésben részesült a Ferencváros

Átvették a Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-bizottságának díját.

A Magyar Olimpiai Bizottság Fair Play-bizottsága úgy döntött, 2013 után ismét Fair Play Díjban részesíti a Ferencvárosi Torna Clubot. A bizottság ezúttal a Fradi Suli Programot ítélte érdemesnek az elismerésre – írja a fradi.hu.

A 2017-es Fair Play Díjakat különleges ceremónia keretében adták át, hiszen az azóta a MOB-hoz csatlakozott Magyar Fair Play Bizottság éppen 50 éve kezdte meg működését. Ez alkalomból külön köszöntötték a magyar és a nemzetközi bizottságot 30 éve vezető elnököt, a 80. születésnapját nemrég ünneplő Kamuti Jenőt.

Ezt olvastad már?
Több tízezer forintot buknak a magyar szurkolók az MLSZ miatt

A Ferencvárosi Torna Club és a Fradi Suli Program díjazottként igen illusztris társaságba került, a bizottság ugyanis hat kategóriában összesen 25 trófeát, diplomát és köszönőlevelet osztott ki. A Fradi Suli Programnak „A Fair Play eszméjének népszerűsítése” kategóriában diplomát adományoztak. A díjat az FTC elnöke, Kubatov Gábor vette át Kamuti Jenőtől.

– Nem az a legfontosabb, hogy most díjat kaptunk, hanem hogy nagyon sok gyerekhez eljutott a fradizmus, a Fradiban képviselt eszmék üzenete, és remélhetőleg a legtöbbjüknek ez segít, hogy jó emberekké váljanak. Nagy büszkeség számomra, hogy azok között lehetek, akik ott voltak a program születésekor, de az igazi érdem a program megvalósítóié. Több mint hetven városba, a határon túlra is eljutni, összeszervezni a sportolók jelenlétét az egyes alkalmakon, és megtartani a programot, különleges teljesítmény. Ha pedig a gyerekekhez eljut az üzenet, a program már elérte a célját – mondta a ceremóniát követően Kubatov Gábor.

Fotó: FradiMédia
Olvasói sztorik