NB I

Az edzőváltás sem hozta meg a Mezőkövesd számára a várva várt győzelmet

Zsinórban hatodik meccsén is veretlen maradt a Paks.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1 (1-1)
Paks, Fehérvári úti Stadion. Játékvezető: Berke
Paks: Verpecz – Vági, Zachán, Gévay, Szabó J. – Papp K., Simon Á., Hajdú (Bartha, 62.) – Koltai (Szakály D., 72.), Kulcsár (Hahn, 78.), Bertus. Vezetőedző: Csertői Aurél
Mezőkövesd: Tujvel – Lázár, Hudák, Szalai, Vadnai – Iszlai, Keita (Tóth B., 68.) – Koszta (Baracskai, 90.), Mlinar, Cseri – Strestík (Veszelinovics, 85.). Vezetőedző: Kuttor Attila
Gólszerzők: Simon Á. (17.), illetve Koszta (28.)

Edzőváltás történt a héten Mezőkövesden, Radványi Miklós helyét Kuttor Attila vette át, aki 560 mérkőzéssel csúcstartó a magyar élvonalban. Az új tréner elsőként ahhoz a Pakshoz látogatott csapatával, amely öt találkozó óta veretlen.

Rögtön hazai helyzettel indult a meccs, Kulcsár beadására a hosszún egyedül érkezett Hajdú, de gyenge megoldást választott, majd a hatodik percben Mlinar lövése ment el picivel a bal kapufa mellett. A 17. minutumban előnyhöz jutott a Paks, Kulcsár ziccerét még védte Tujvel, majd a szöglet után Simon fejelt a kapu jobb oldalába, 1-0.

Ezután rákapcsolt a Mezőkövesd, ennek pedig gyorsan meg is lett az eredménye, Mlinar passzából Koszta lőtt tizenegy méterről a jobb alsóba a 28. percben, 1-1 – a szünetig már nem forogtak veszélyben a kapuk.

Kevés helyzetet hozott a második félidő is, a 66. percben Kulcsár azonban közel járt a gólhoz, de a kapufát találta el fejese. Szintén a kapufát találta el tíz perccel később a túloldalon Lázár. A három pont megszerzéséhez ezután már egyik csapat sem állt közel, Kuttor Attila döntetlennel debütált a kövesdi kispadon.

Simon Ádám fejesével még a Paks vezetett Fotó: paksifc.hu
Olvasói sztorik