NB I

Meglepő véleménnyel van a magyar játékosokról a Mezőkövesd új vezetőedzője

Kuttor Attila érdekes nyilatkozata a Paks elleni debütálás előtt.

Kedden vált hivatalossá, hogy a borsodi születésű Kuttor Attila veszi át a kiesőhelyen álló Mezőkövesd-Zsóry FC irányítását. A 47 éves tréner nagy elánnal vetette bele magát a munkába.

– Abszolút nem hezitáltam. Azt gondolom, ha egy magyar edző számára ebben a világban egy NB I-es klubnál vezetőedzői állást kínálnak, akkor azt el kell fogadni, mert nagy megtiszteltetés, nem mindennapi lehetőség – kezdte Kuttor Attila az M4 Sportnak adott nyilatkozatában. – Több barátom is van, aki itt dolgozik, úgyhogy naprakész voltam. Azt mondták, hogy bátran vállaljam el, mert alkalmas vagyok rá, illetve azt gondolják, hogy sikeresek lehetünk.

A korábbi 19-szeres válogatott hátvéd 2015 tavaszán rövid időre belecsöppent már a felnőtt futball világába, amikor két meccs erejéig irányította az élvonalban maradásért küzdő Haladást. Ezt leszámítva eddig csak utánpótlás-neveléssel foglalkozott. Jelenleg a Mezőkövesd is az életéért küzd.

– Szombathelyen beugró szerepkörben voltam, ahol nem volt biztos, hogy mennyi ideig ülhetek a padon. Itt azt gondolják, hogy hosszabb távon tudok dolgozni. Volt sportolóként azt mondom, ilyen helyzetekben a legjobb menekülés a munka. Ha valaki lehajtja a fejét és magába roskad, annak semmi jó következménye nem lesz. Viszont ha még jobban összeszorítja a fogát, és odateszi magát, akkor előbb-utóbb elindul a szekér, és kikerül a gödörből. Aki ismerte a játékomat, abból tud következtetni, hogy milyen ember vagyok. Ezt szeretném megspékelni azzal, hogy bátor, futballozni merő csapatot szeretnék kialakítani.

Kuttor Attilát a hét elején nevezték ki Fotó: mezokovesdzsory.hu/

Kuttor Attila összesen 560 NB I-es mérkőzésen lépett pályára, ezzel második az örökranglistán a csúcstartó Végh Zoltán mögött. Egy ilyen játékoskarrier után természetes, hogy edzőként is komoly céljai vannak.

– Azt szeretném megvalósítani, amit egész pályafutásom alatt éreztem és gondoltam. A magyar futballista jó futballista, csak fegyvereket kell adni a kezébe. Mindig csak a következő mérkőzés érdekel. Abszolút nem foglalkozom a százalékokkal, mindig a következő meccset akarom megnyerni, és majd a végén összeszámoljuk, hogy hány pontunk van – mondta Kuttor, aki nem akármilyen mérkőzéssel debütál a Kövesd kispadján. Jó barátja, Csertői Aurél csapata, a Paks lesz az ellenfél.

Olvasói sztorik