NB I

Böde-fejessel verte a hajrában a Fradi az Újpestet

Az alacsony színvonalú találkozón a végén a zöld-fehérek örülhettek.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Ferencvárosi TC – Újpest FC 1-0 (0-0)
Groupama Aréna 14114 néző. Játékvezető: Iványi
Ferencváros: Dibusz – Botka (Varga R., 63.), Blazic, Otigba, Pedroso – Gorriarán, Szpirovszki (Leandro, a szünetben) – Moutari (Priskin, 76.), Paintsil, Lovrencsics G. – Böde. Asszisztens edző: Máté Csaba
Újpest: Pajovics – Pauljevics,
Litauszki, Pávkovics, Balázs –
Windecker, Szankovics (Tischler, 84.) – Nwobodo (Simon K., 59.),
Nagy D., Zsótér (Salétros, 80.) – Novothny.
Vezetőedző: Nebojsa Vignjevics
Gólszerző: Böde (81.)

Vezetőedzője nélkül lépett pályára a Ferencváros, hiszen Thomas Dollt a Puskás Akadémia ellen a lelátóra küldték, a fegyelmi bizottság pedig egy meccsre eltiltotta.

Szinte helyzetek nélkül pörgött le az első negyvenöt perc, csupán kisebb lehetőségekig jutottak el a felek. A 30. percben Nagy Dániel készítette le lövésre Windeckernek a labdát a tizenhatoson belül, ám jó helyzetben épp középre ment a próbálkozás. Hét perccel később Paintsil cselezte ki Pávkovicsot, majd tekerése alig kerülte el a jobb sarkot.

A szünet után sem kápráztatták el a csapatok a nézőket, az első húsz perc helyzetek nélkül telt, a hazai oldalon Varga Roland, a másikon pedig Simon Krisztián érkezett a padról. A 65. percben aztán végre láthattunk valamit, Gorriarán huszonegy méterről küldött egy bombát kapura, de Pajovics hárított. A 73. minutumban a meccs addigi legnagyobb helyzete maradt ki, Simon jobb oldali beadása után senkitől sem zavartatva fejelhetett Windecker, de a jobb alsó mellé ment a kísérlet.

Hoppá!
A Milan, a Real Madrid és a Juve korábbi edzője lehet a magyar kapitány

A 76. percben rezgett a léc, Paintsil próbálkozott, nem sok hiányzott. Öt percre rá viszont már ünnepelhettek a hazai nézők, Lovrencsics jobb oldali beadását Böde fejelte a bal alsóba, 1-0. Az Újpest ezután nem tudott felpörögni, a Ferencváros gyenge meccsen húzta be a három pontot.

Bödéről a gólnál lemaradtak Litauszkiék Fotó: ujpestfc.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik