NB I

Pintér kiakadt az utolsó percek eseményei miatt

Kiderült, mennyire súlyos Király Gábor sérülése. Edzői nyilatkozatok az NB I tizenharmadik fordulójából.

Ferencváros – Újpest 1-0

Máté Csaba, a Ferencváros asszisztens edzője: – Nem jól kezdtük a mérkőzést, sőt, mondhatjuk, hogy az első félidő nem úgy sikerült, ahogy elterveztük. Az Újpest megnehezítette a dolgunkat, jól támadták le a védőinket, a középpályásaink nem tudták elkérni a labdát. Ezáltal nem tudtuk felépíteni támadásokat, esetlegesek voltunk, sok hosszú íveléseink voltak Böde felé, amik a magas védőik miatt jól lettek hatástalanítva. A második félidőben igyekeztünk egy labdabiztos játékos, Leandro behozatalával változtatni ezen, ez sikerült is. Leo olyan szituációkban elmeri kérni a labdát, amikor mások nem, jól lát a pályán. Ezáltal többször tudtunk bekerülni a védelmük és a középpályásaik közé, ahonnan meglódulva jobb támadásokat tudtunk vezetni. Nagyon szép támadás végén szereztük meg a győztes gólt, de előtte már ez érett, voltak ígéretes lövéseink, nagyon beszorult az Újpest. Talán egy kicsit sok energiát emésztett fel az első félidei játékuk, és erre mi számítottunk, mondtuk a játékosoknak, hogy ezt a meccset meg lehet nyerni az utolsó húsz percben is. Örülünk, hogy ez így alakult. Böde Dani jó versenyzőtípus, szereti az ilyen kiélezett szituációkat, nem véletlen, hogy ő szerezte a gólt. Nem az első gólja a derbiken, remélhetőleg nem is az utolsó.

Ezt látni kell!
Hetvenméteres gólpasszal mattolták az MU védelmét – VIDEÓ

Nebojsa Vignjevics, az Újpest vezetőedzője: – Rendkívül jó első félidőt játszott a csapatunk, kontrolláltuk a játékot, a Ferencvárosnak nem igazán voltak helyzetei, ellenben nálunk Windecker előtt tiszta gólszerzési lehetőség adódott. A második játékrészben agresszívabban játszottak a hazaiak, ugyanakkor ebből még nem tudtak lehetőségeket kialakítani. A szünet után szintén Windecker előtt adódott egy hatalmas ziccer, de nem tudtunk élni vele, a Fradinak ez sikerült, ez volt a döntő. Jó mecset játszottunk, mindent kiadtunk magunkból, csak gratulálni tudok a játékosaimnak. Megvannak a lehetőségek, de az utolsó passzok, lövések a játékosok egyéni képességein múlnak. KI tudjuk alakítani a szituációkat, de az utolsó momentumok nem jönnek össze. Kilencven percig próbáltunk letámadni és támadó szellemben játszani, de a végére Zsótér Donát és Nagy Dániel is elfáradt,
ezek pedig korlátozták a lehetőségeinket.


Debreceni VSC – Szombathelyi Swietelsky-Haladás 1-1

Herczeg András, a DVSC vezetőedzője: – Gratulálok a Haladásnak, fegyelmezetten és szervezetten játszottunk. Korán kaptuk a gólt, de aztán végigtámadtuk a találkozót és kontrolláltuk a meccset. Voltak pontatlanságok a játékunkban, talán kevesebb helyzetet tudtunk kialakítani, mint a korábbi meccseinken, a végén azonban előttünk adódott egy nagy ziccer a három pont eléréshez. Sajnálom, hogy nem tudtuk megnyerni, mert a játékosok óriási energiákat mozgósítottak és nagyszerű érzés lett volna ilyen közönség előtt nyerni. Két kényszerű cserét is végre kellett hajtanom, ha ezek nincsenek, talán a támadójátékunk is hatékonyabb lett volna. Sós Bence agyrázkódást szenvedett, Szatmári jelezte, hogy beállt a combja, ezért kért cserét. A csapat minden elismerést megérdemel, egy kicsit van bennem csalódottság, de gratulálok a játékosomnak, nagyon jó hozzáállással játszottak, emelt fejjel jöhettek le a pályáról.

Pacsi Bálint, a Haladás vezetőedzője: – Szeretnék gratulálni Herczeg Andrásnak, bebizonyította, hogy tavalyi év után magyar és debreceni játékosokkal is lehet ilyen focit játszani és mi is ezen az úton haladunk Szombathelyen. Három kezdő játékosunkat nélkülöztük, Williamset, Ramost és Bosnjakot, de mi ezzel nem foglalkozunk, mert ha kell, még három játékost veszünk elő az akadémiáról. A magyar labdarúgás érdekét kell szolgálnunk, minél több magyar játékost kell nevelnünk, hogy újra átéljük azt, amit tavaly az Eb ideje alatt. A szívem akkor boldog, amikor az egyik oldalon Kiss Tamás, a másik oldalon pedig Varga Kevin így focizik. Jó ötletnek tartom a kettős rangadót, sok néző, jó hangulat van ebben a szép stadionban. A második játékrészben a Honvéd-tábor együtt drukkolt a szombathelyiekkel, az ember úgy érezte, hogy focimeccsen van. Az első félidőben jól kezdtünk, domináltunk, a másodikban pedig a DVSC minőségi cseréinek köszönhetően fölénk kerekedett, de mi álltuk a sarat. Megvoltak ekkor is a lehetőségeink, gondolok itt Rácz Barnabás lerántására a tizenhatoson belül, Kis Bence és Pinte Patrik lehetőségére is, akár győzelemmel is hazamehettünk volna. A két félidő alapján azonban reális eredmény született. Jobbulást szeretnék kívánni Sós Bencének, nem nézett ki jól az öltözőfolyosón, remélem minél hamarabb felépül. Király Gabi a csúszos talajon egy rossz mozdulatnál elkezdte érezni az ágyékát, profi játékos, csak százszázalékosan marad a kapuban, ezért jött le.

forrás: dvsc.hu


Paksi FC – Mezőkövesd Zsóry FC 1-1

Csertői Aurél, a Paksi FC vezetőedzője: – Az első félidőben a ziccer passzok helyett az ellenfélnek adtuk a labdáinkat, az NB I-ben elvárható lenne a pontosabb végjáték. Ez a része nem működött jól a játékunknak. A második félidőben “gyűrtük” az ellenfelet, beadásaink voltak, két kapufánk is akadt, illett volna legalább egyszer betalálni, igaz, az ellenfélnek is volt egy kapufája. Azt kell mondanom, hogy reális eredmény az iksz. Sokkal vállalkozóbb szellemben kell játszanunk ahhoz, hogy ezekből a döntetlenekből 3 pont legyen.

Kuttor Attila, a Mezőkövesd vezetőedzője: – Amit ennyi idő alatt ki lehetett hozni a csapatból azt úgy érzem megtettük ezen a héten. Mindenki becsületesen küzdött, a végén nyerhettünk is volna. Olyan érzésem volt a sok évi utánpótlásban töltött időszak után újra az NB1-ben, mintha hazataláltam volna. Sok munka van még hátra, de tudom sikerülni fog a kitűzött célt elérni.

forrás: paksifc.hu és mezokovesdzsory.hu


Vasas FC – Balmaz Kamilla Gyógyfürdő 1-2

Michael Oenning, a Vasas vezetőedzője: – Csalódott vagyok amiatt, amilyen mérkőzést játszottunk. Itt volt a lehetőségünk arra, hogy a mögöttünk álló csapatoktól ellépjünk. A mai mérkőzésen csak focizni akartunk, de ez így önmagában kevés volt. Csak előrefelé gondolkodtunk és hiányzott a szív és szenvedély, ami szükséges az ilyen mérkőzésekhez. Megint olyan gólokat kaptunk, amelyek teljes mértékben elkerülhetőek lettek volna. Ezt követően futnunk kellett az eredmény után, de sajnos nem sikerült a hátrányt ledolgoznunk. Azért is kár a mai vereségért, mert jó kiindulási alap lett volna, hogy megerősítsük a pozíciónkat a tabellán. Házon belül mélyebben elemezni fogjuk ezt a mérkőzést.

Horváth Ferenc, a Balmaz vezetőedzője: – Szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, leszűkítettük a területet, örülök, hogy fegyelmezetten és jó játékkal sikerült nyernünk. A Vasas nem nagyon tudta azt a rövid passzos játékát produkálni, amit korábban. Legutóbb a Videotontól loptunk el egy pontot, most legyőztük a Vasast, nem akármilyen skalpok ezek. Nagyon nehéz hetem volt, édesanyám kedden elhunyt. Gyűjtötte az összes tévé felvételt, megjelent újságcikket rólam. Arra kértem a csapatot, nyerjük meg a meccset, hogy anyukám ezt is el tudja rakni. Köszönök neki és a csapatnak is mindent.

forrás: vasasfc.hu


Videoton – Puskás Akadémia 2-0

Marko Nikolics, a Videoton vezetőedzője: – Jól megérdemelt győzelem volt a mai, végig kontrollálni tudtuk a találkozót. A talaj remek volt, ez feküdt a passzjátékunknak, taktikailag pedig az egyik legjobb meccsünket játszottak. Sok helyzetünk is volt, ami az egyetlen hiányérzetünk lehet, hogy a hajráig ezeket nem használtuk ki. Ezt leszámítva viszont jól használtuk a labdát, amikor elveszítettük, akkor pedig nyomást helyeztünk az ellenfélre és hamar visszaszereztük azt, ellenfelünknek nem igazán voltak lehetőségei. Gratulálok a játékosoknak, de nincs sok időnk a regenerációra, hiszen kedden kupameccset játszunk, egy hét múlva pedig következik a fontos Újpest elleni bajnoki. A mai mérkőzésen erős volt a kispadunk, ezért is fontos, hogy mély legyen a keret. A kispadról beszálló játékosok pedig mind kiváló hozzáállással álltak be és segítették a csapatot. A folytatásban tovább küzdünk a céljainkért. Még sok-sok meccs van hátra, de az az érzésem, hogy jó úton járunk. Szurkolóinknak köszönjük, hogy eljöttek Budapestre és itt is végig biztattak minket!

Pintér Attila, a Puskás Akadémia vezetőedzője: – Nehéz beszélni erről a meccsről. Leszűkítettük a csapatrészek közti távolságokat, sok labdát szereztünk, amiből meg is indultunk, de a végén rossz döntéseket hoztunk, nem volt olyan hatékony a játékunk, mint az előző fordulóban a Ferencváros ellen. Bátrabban kellett volna futballoznunk. A profi világban ilyen nincs, ami a meccs végén történt. Megengedhetetlen gólokat kaptunk, sajnos mindenki a lefújást várta. 88 percig mindent megtettünk, 8-9 szögletet meg tudtunk oldani, utána mégis elveszítettük a meccset. Nem csak ezért nem szereztünk pontot, hanem azért sem, mert a kontráinkat nem tudtuk végigvinni. Nagyon erős a 12 csapatos bajnokság, nem férnek bele olyan hibák, amilyeneket ma elkövettünk.

forrás és címlapfotó: vidi.hu


Diósgyőri VTK – Budapest Honvéd FC 2-1

Bódog Tamás, a DVTK vezetőedzője: – Küzdelmes mérkőzést játszottunk, ami hál’Istennek egy sluszpoénnal zárult. A második gólunk után az ellenfélnek nem is maradt ideje a javításra. Nyertünk a tavalyi bajnok ellen, parádé! Az első harminc perc jól sikerült, azt követő szakaszban viszont a Honvéd fölénk nőtt. A második félidőben ikszes meccset láttam, ahol a vége felé talán domináltunk, de az edzőnek mindig maga felé hajlik a keze az értékeléskor. A gól viszont bennünk volt, és le a kalappal a játékosok előtt, hogy a kihagyott büntető után is hittek abban, hogy jó vége lehet. Szenzációs érzés, hogy a csapat ennyire akart! Az első büntető előtt én szóltam be a pályára, hogy Ugrai rúgja, mert eddig mindet értékesítette, de soha többet nem teszek ilyet. Végül nyertünk, így túlélem a mai napot. Aki a tavalyi bajnokot megveri, az bárkit legyőzhet, a jövő heti felkészülés során ebből fogunk erőt meríteni.

Erik van der Meer, a Honvéd vezetőedzője: – Jó és kemény meccset játszottunk, a férfias küzdelemben is partnerek voltunk. Az első gól előtt Banó-Szabó szabálytalannak ítélt bedobása után került az ellenfélhez a labda, ebből szereztek vezetést, majd Holender szép góllal egyenlítettünk. A második félidőben is kiegyenlített erők küzdöttek. Egész héten keményen dolgoztunk a csapattal, de nehéz a játékosokat motiválni, ha a játékvezetők tönkreteszik a mérkőzéseket. A DVSC ellen úgyszintén műesés miatt ítélt ugyanez a játékvezető ellenünk büntetőt. Az első 11-es előtt az ellenfél játékosa nekiszaladt a védőnkek, semmi nem történt. A másodiknál pedig – húsz alkalommal néztem vissza a lefújást követően a felvételt – Bobál fellőtte a levegőbe a labdát, és ahogy elesett, természetes módon felfelé mozgott utána a lába, így ért hozzá Busai fejéhez. Szégyen két ilyen büntetőt ítélni egy mérkőzésen. Az 1-1 teljesen reális eredmény lett volna.

forrás: dvtk.eu

Olvasói sztorik