NB I

2–0, de minden volt, csak sima nem

Hajrágólokkal győzött az éllovas Videoton.

OTP Bank Liga, 13. forduló

Videoton–Puskás Akadémia 2–0 (0–0)
Budapest, Új Hidegkuti Nándor Stadion, 1000 néző. V: Kassai
Videoton: Kovácsik – Fiola (Nego, 79.), Vinícius, Juhász, Stopira – Varga J. (Suljic, 34.), Hadzic, Pátkai – Géresi (Scsepovics, 63.), Lazovics, Henty. Edző: Marko Nikolics
Puskás Akadémia: Hegedüs L. – Poór, Heris, Vanczák, Balogh B. – Bacelic-Grgic (Márkvárt, 58.), Mevoungou – Latifi (Molnár, 58.), Knezevic, Szakály P. – Perosevic. Edző: Pintér Attila
Gólszerzők: Juhász (88.), Henty (91.)

Hogy kerül a fővárosba egy székesfehérvári és egy felcsúti együttes csatája? Mint ismert, a Videoton otthona a Sóstói Stadion építése miatt az elmúlt hónapokban a Pancho Aréna, ám a stadion alapvetően a Puskásé, ezért szombat délután az Új Hidegkuti Nándor Stadionban csaptak össze a felek.

Túlzás lenne azt állítani, hogy a „kis Vidiként” is emlegetett Puskás Akadémia jelentős sikerélményt tudhatna magáénak a „nagyok” ellen: az élvonalban vívott nyolc eddigi ütközet mérlege hat Vidoton-siker és két döntetlen.

Úgy tűnt, Pintér Attila együttese nem sokat törődik a statisztikával, állta a rohamot. Nem könnyítette meg a Vidi helyzetét, hogy Varga József fél óra elteltével hatalmas rúgást kapott Perosevictől: nem sokkal később kiderült, nem is tudja folytatni a játékot, Suljic érkezett a helyére.

Elég sok helyzetet dolgozott ki a Videoton, ám Géresi és Lazovics fejese is célt tévesztett.

Az előbbit Scsepovics váltotta fel a második félidőben, vagyis összeállt a rettegett délszláv csatárduó, ám a fordulónak a tabella első helyéről nekifutó Vidi-játékosok csak nem tudtak túljárni Hegedüs kapus eszén.

Egészen a 88. percig…

Ha nem megy a csatároknak, „kéznél van” egy korábbi támadó: Juhász Roland. Az elnyűhetetlen védő a mérkőzés hajrájában szöglet után fejelt a Puskás Akadémia kapujába.

Ha egy üzlet beindul: a 91. percben Henty is betalált, így 2-0-s Vidi-győzelemmel ért véget a csata.

Az utolsó pillanatokban kétszer is villant a Vidi Fotó: vidi.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik