NB I

Az Újpest csapatkapitánya odapiszkált a Fradinak a hétvégi derbi előtt

Litauszki reméli, hogy sok szurkoló kilátogat szombaton a Groupama Arénába.

Szombaton délután a Groupama Arénában rendezik meg az 2017-18-as évad második derbijét: a Ferencváros az Újpestet fogadja az OTP Bank Liga 13. fordulójában. A Fradi jelenleg két ponttal a Videoton mögött a második helyen áll, míg az Újpest a kilencedik pozícióból várja a rangadót. A nyári találkozón a Szusza Ferenc Stadionban 2-2-es döntetlenre végeztek a csapatok. A lila-fehérek csapatkapitánya, Litauszki Róbert a Rangadónak nyilatkozott a derbi előtt.

– Igazi derbi-hangulatra számítok, remélem sok-sok néző kilátogat a stadionba. Kiélezett mérkőzésen természetesen Újpest-győzelmet várok – kezdte az Újpest védője. – Egyértelmű, hogy egész héten ott motoszkált már a fejekben a Fradi elleni meccs, nagyon várjuk már a kezdést. Sajnos azonban abban a helyzetben vagyunk, hogy teljesen mindegy, ki az ellenfél, csakis a győzelemre szabad gondolnunk és koncentrálnunk.

– Jó játékosok alkotják a Fradit, amely magyar szinten nagyon erős kerettel rendelkezik – folytatta az ellenfélről az előző idényt Lengyelországban töltő középhátvéd. – Viszont a zöld-fehéreknek is vannak gyengébb meccsei, de azzal vannak előttünk, hogy ők valahogy eldöntik azokat a mérkőzéseket, amelyeket mi nem tudunk. Ennek ellenére nem tartom jobb csapatnak a Ferencvárost nálunk.

Litauszki győzni akar a Fradi elleni derbin Fotó: ujpestfc.hu

Az Újpest jelenleg három győzelemmel, hat döntetlennel és három vereséggel a tabella kilencedik helyén tanyázik. Litauszki nincs megelégedve ezzel a szerepléssel.

– Felemás érzéseim vannak, mert én, és szerintem az egész csapat sokkal többet vár saját magától – mondta. – Jogosan is, mert a keret erőssége többre hivatott, ezt mi is érezzük belülről. Mindenki elégedetlen azzal, hogy ahogy eddig szerepelünk, és ahány pontot gyűjtöttünk az eddigi tizenkét meccs alatt. Viszont mindenki becsülettel teszi a dolgát, és látom az arcokon, hogy zavarja a társaságot, hogy nem jönnek a győzelmek. Az edzésmunka és a hozzáállás alapján ennek meg kell most már fordulnia, mert teszünk érte. Nagyon fontos, hogy eldöntsük azokat a meccseket, amikor jól játszunk, és megvannak a helyzeteink. Ha kell, akkor egy nullra.

A 27 éves védő szerint a támadófocit preferáló Fradi ellen az Újpestnek is könnyebb dolga lehet, mint akkor, amikor beállnak ellenük védekezni.

– Talán a Fradi ellen azért könnyebb lesz számunkra a játék, mert nem állnak be ellenünk védekezni, hanem támadni akarnak – vélekedett. – Ez nekünk sokkal jobb, mint amikor felállt védelem ellen kell megbontani egy csapatot. Nagyobb területeink lesznek, így a támadóinknak nagyobb mozgástere adódik, és bízom benne, hogy gólokat fogunk rúgni a Fradinak. Szerintem mindkét csapat felvállalja majd a támadófocit. Nem szeretnénk beállni védekezni, nem azt képviseljük. Remélem a csapat megmutatja azt az arcát, hogy győzni tudunk a Fradi otthonába is.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik