NB I

Csak néhány csapat jobb a Fradinál Európában

A Manchester Unitedet, a Tottenhamet, az Intert és az AC Milant is megelőzi a magyar klub.

Nem túl gyakran fordul elő, hogy magyar klub is bekerül a statisztikákkal foglalkozó svájci Sporttudományai Egyetem, a CIES heti összefoglalójába. A legfrissebb kutatásban a kaput eltaláló lövéseket és a kapura lövések hatékonyságát vizsgálták az Instat adatai alapján. Ebben a mutatóban a Serie A listavezetője, a Napoli a legjobb, második az Ajax, harmadik helyen pedig Mancehster City áll.

A Ferencváros az előkelő 18. helyen szerepel a listán, de a Fradin kívül is felkerült a rangsorba két magyar csapat: a Honvéd az 58., az Újpest pedig a 63. lett.

A listát vezető Napoli átlagban 8,9-szer, a 18. helyen álló Ferencváros 6,7-szer találja el a kaput meccsenként. Az olaszok 18,8-szer rúgnak kapu felé, ami 47 százalékos hatékonyságot jelent, de a Fradi 44 százalékos hatékonysága (15.3 lövésből találja el a kaput 6.7) is jónak mondható.

A zöld-fehéreket egyébként éppen csak megelőzi Dortmund, az Arsenal, a Liverpool és a Juventus, de például az AC Milan, a Lazio, az Inter, a Tottenham, sőt a Manchester United is az FTC mögött áll.

A részletes lista az adatokkal ide kattintva olvasható!

A kapura lövések számával nincs gond a Fradinál Fotó: Fradi.hu
Olvasói sztorik