NB I

A magyar válogatott támadója elmondta, miben különbözik Messitől és Ronaldótól

A DVTK játékosa úgy érzi, játszott már ennél jobb formában is.

A Svájc és a Feröer-szigetek elleni világbajnoki selejtezőkön húzhatta magára a válogatott mezét a DVTK támadója, Ugrai Roland, aki rögtön a debütálásán góllal mutatkozott be. A Ferencvárost is megjárt labdarúgó a diósgyőriek hivatalos honlapján beszélt a nemzeti tizenegyben szerzett tapasztalatáról, saját és klubcsapata formájáról.

Ezt olvastad már?
Alighanem megvan, ki ugrik be Storck helyére

– Játszottam már ennél jobb formában is, azonban most gólokkal is párosul a teljesítmény, ezért feltűnőbb – kezdte a 24 éves csatár. – Kellett a jó teljesítmény ahhoz, hogy felfigyeljen rám a szövetségi kapitány, majd a válogatott meghívó, a debütálás és a gólom újabb lökést adott. Ebből táplálkozom, ezt szeretném minél tovább vinni, bár azzal is is tisztában vagyok, hogy Messi és Ronaldo kivételével mindenkinek vannak hullámvölgyei.

– Szinte még fel sem fogom, és bennem van a svájci ötös, valamint a Feröer elleni játék színvonala – folytatta Ugrai. – De ahogy múlnak a napok, úgy erősödnek a pozitív emlékek, és egyre jobban várom a következő alkalmat. Mert az nem is kérdés, hogy most kipipáltam a bakancslistámon egy tételt, de nem szeretnék két válogatottságnál megállni, bérletet szeretnék a válogatottba, nem két alkalomra szóló jegyet. Hatalmas élményt jelentett a múlt bázeli mérkőzés, és nem csak azért, mert bemutatkoztam a válogatottban és gólt is szereztem, hanem azért is, mert jó játékosok, sztárok ellen játszhattam. Ezen kívül ellenfelünk számára hatalmas téttel bírt ez a mérkőzés, akkor még versenyben voltak az egyenes kijutást jelentő csoport elsőségért, illetve soha nem szerepeltem még ekkor a közönség előtt. Mindig arra vágytam, hogy a pályán énekeljem a Himnuszt, felemelő érzés volt Svájcban, majd még inkább a hazai meccsen, de bevallom, abba is beleborzongtam, amikor rákezdett a svájci közönség a sajátjukra.

Ugrai remek formát mutat az utóbbi hetekben Fotó: dvtk.eu

A támadó aztán beszélt a Diósgyőrről is, elmondta, hogy szerinte minden meccsen jól játszottak, az összes mérkőzést követően gratulált nekik valaki az ellenfél csapatából, stábjából, hogy milyen nehéz ellenfél voltak. Hozzátette, korábban is megvoltak a helyzetei, azonban sorra kimaradtak, majd a Mezőkövesd ellen értékesítette a büntetőt, és utána jött a többi.

– Sokan mondták, hogy a Videoton elleni nagyobb gólt lőttem, de nekem a Vasas ellenihez hasonlók jobban tetszenek. Ez teljes mértékben tudatos volt, pont így, pont oda szerettem volna lőni, míg az egyel korábbinál segítségemre sietett a kapufa – magyarázta Ugrai Roland.

A teljes interjút ide kattintva olvashatod el.

Olvasói sztorik