NB I

Egyetlen találat döntött a Vasas-Haladás mérkőzésen

Már az első félidőben kialakult a végeredmény.

OTP Bank Liga, 10. forduló

Vasas FC – Swietelsky Haladás 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc Stadion. Játékvezető: Szőts
Vasas: Kamenar – Burmeister, Benes, James – Vogyicska (Szivacski, 69.), Vida, Berecz, Hangya – Kulcsár (Ádám, 57.), Gaál (Pavlov, 91.), Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
Haladás: Király – Polgár, Wils, Devecseri, Németh Milán – Kiss B., Tóth M. – Mészáros (Medgyes, 80.), Kovács (Rácz, 59.), Kiss T. – Williams (Halmosi, 66.). Vezetőedző: Pacsi Bálint
Gólszerzők: Gaál (28.)

Kedd este a 10. fordulóban félbeszakadt Vasas-Haladás mérkőzést pótoltak a Szusza Ferenc Stadionban. Az eredeti időpontban a meccs a 22. percben véget ért, ugyanis elsötétült a stadion, és nem tudták helyrehozni a világítást.

Hazai próbálkozással indult az összecsapás, Gaál lekészítése Vida 20 méterről lőtt, de a játékszer jócskán elkerülte Király kapuját. A 13. percben a szombathelyiek is veszélyeztettek: Williams távoli szabadrúgását vetődve kellett védenie Kamenarnak. A 28. percben az évekig Haladásban szereplő Gaál Bálint megszerezte a vezetést a Vasasnak: az angyalföldiek 14-ese egy kényszerítő után a leshatáron kilépve kapott ragyogó labdát Remilitől, majd higgadtan a hosszúba passzolt a kirohanó Király mellett. (1-0)

Két perccel a bekapott találat után Williams lőtt mellé 20 méterről, majd nem sokkal később Mészáros próbálkozását tolta szögletre a Vasas hálóőre. Az első félidő hajrájában közel volt az egyenlítéshez a Hali, ám Mészáros 22 méteres szabadrúgása centikkel kapu fölé szállt.

A második félidő első felében alig-alig történt említésre méltó eseményt, többnyire a küzdelem dominált a pályán, egyik kapu sem forgott veszélyben. A 68. percben Mészáros 22 méterről tüzelt fölé. A 81. percben végleg eldönthette volna a meccset a Vasas, ám Szivacski ordító ziccerben hat méterről fölé bombázott.

A 86. percben az addigi legnagyobb szombathelyi lehetőség maradt ki: Kiss T. gyönyörű indítása Medgyest találta meg, a csereként beálló szélső azonban ziccerben Kamenarba lőtt. A hajrában még az egyetlen találatot jegyző Gaál is elrontott egy hatalmas helyzetet, így maradt az 1-0-s végeredmény.

Olvasói sztorik