NB I

A Bundesligából érkezhet a Mezőkövesd új edzője

Igazi nagyágyúra csaphatnak le a borsodi klub vezetői.

Immár biztosnak tűnik, hogy távozik a Mezőkövesd vezetőedzői posztjáról Radványi Miklós, hiszen csapata 12 forduló alatt csupán kilenc pontot szerzett az NB I-ben.

A Rangadó.hu értesülése szerint a felvidéki szakvezetővel már közölték, hogy nem folytathatja a munkát, bár hivatalosan ezt még nem jelentették be.

Információink szerint Mészöly Géza is képben volt, de időközben eldőlt, hogy nem ő lesz az új edző.

Ezt olvastad már?

“Orbán Viktor belenyúl az MLSZ-nél”

Három jelölt maradt a posztra: Radoki János, Kis Károly és Kuttor Attila, a döntést várhatóan kedden jelentik be. Jósolni egyelőre lehetetlen, mert nincs egyetértés a vezetőségben az utód kilétéről.

Állítólag a Paks és a Szolnok korábbi szakvezetője, Kis Károly érkezésére van a legkisebb esély, Radoki János szerződtetésére pedig a legnagyobb.

Radoki 1972-ben Móron született, de gyermekkorában a szüleivel Németországba költözött. Augsburgban kezdett futballozni, 1996 és 1999 között a Fürth csapatát erősítette, majd a Bundesligába feljutott Ulm szerződtette.

Radoki János lehet a Mezőkövesd vezetőedzője Fotó: Europress

1999 és 2001 között 25 élvonalbeli mérkőzésen játszott, és felkeltette az akkori magyar szövetségi kapitány, Bicskei Bertalan figyelmét. 2000 őszén meg is hívta a Litvánia elleni világbajnoki selejtezőre, de végül nem lépett pályára.

A Greuther Fürth együtteséhez 2013 januárjában tért vissza. Több mint három évig a klub utánpótlásában tevékenykedett, tavaly novemberben átvette a – magyar válogatott kapus Megyeri Balázst és a hátvéd Pintér Ádámot is foglalkoztató – Bundesliga 2-es felnőtt csapat irányítását, április közepén két évvel meghosszabbította a szerződését, augusztus végén azonban menesztették.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik