NB I

„Gyenge, gyenge” – szólt a lelátóról a Mezőkövesd–DVSC bajnokin

Nem a vendég csapattal volt baj.

OTP Bank Liga, 12. forduló

Mezőkövesd Zsóry FC – Debreceni VSC 0-2 (0-1)
Mezőkövesd, 1700 néző. Játékvezető: Vad II.
Mezőkövesd: Tujvel – Lázár P., Hudák, Iszlai (Strestík, 57.), Cseri – Tóth B., Vadnai – Brasen (Szalai, 34.), Keita (Majtán, 70.), Koszta – Veszelinovics. Vezetőedző: Radványi Miklós
DVSC: Nagy S. – Bényei, Kinyik, Szatmári, Ferenczi – Varga K. (Mészáros N., 80.), Jovanovics, Tőzsér, Bódi – Sós (Csősz, 69.), Mengolo (Nagy K., 60.). Vezetőedző: Herczeg András
Gólszerzők: Mengolo (28.), Bódi (84.)

A kilenc forduló óta nyeretlen Mezőkövesd a legutóbbi hat bajnokiján öt győzelmet és egy döntetlent jegyző Debrecent látta vendégül az élvonal 12. fordulójában. Érdekesség, hogy a kövesdiek egyik győzelmüket épp a DVSC elleni idegenbeli bajnokijukon jegyezték.

Tujvelt dolgoztatták meg a vendégek az első percekben, a hazaiak kapusának azonban inkább csak beadásoknál, kiugratásoknál kellett közbeavatkoznia, amit hibátlanul oldott meg. Sós lövésénél aztán már védenie is kellett – nem úgy a másik oldalon Nagynak, aki Brasen fejesét kísérte szemmel a kapu fölé. Éledezett a Mezőkövesd, de a meccs addigi legnagyobb helyzetét Mengolo puskázta el: húsz perc elteltével lecsapott egy labdára, egyedül vitta a kapusra a játékszert, azonban mellé lőtt. Mengolo volt az újabb főszereplő is: jól érkezett egy labdára, de Tujvel bravúrral szögletre mentett. Harmadikra aztn összejött a debreceni légiósnak: Varga indult meg a labdával, kicselezett három védőt majd a kifutó kapus mellett Mengolo elé tálalt, aki üres kapura már nem hibázott (0-1).

Ismét egy mezőkövesdi akciót láthatott a közönség, majd egy debreceni kontra végén Mengolo tévesztette el centikkel a kaput. A hazaiak Cseri révén egyenlíthettek volna, de centikkel lemaradt egy keresztbe érkező labdáról a kapufa tövében – 1-0-s debreceni előnnyel zárult az első félidő.

Keita ezúttal is megdolgoztatta Tőzséréket, de most a debreceniek nyertek Fotó: dvsc.hu

Tujvel bravúrja kellett, hogy ne legyen kettő a különbség: Sós szép egyéni akciója végén védett a mezőkövesdi kapus. Az 58. percben jó helyről járt szabadrúgás a Mezőkövesdnek: az alapvonalról élesen belőtt labdát három méterről lőtte fölé a berobbanó támadó. Strestík is ordító ziccert rontott: az ötösről, a vert kapus mellett lőtt kapu mellé.

Beszorult a Debrecen, amely kontrákat sem igazán tudott vezetni. Húsz perccel a vége előtt aztán rendezte sorait a DVSC, amely Bényei révén még Tujvelt is megdolgoztatta egy távoli lövéssel. Próbálkozott a Mezőkövesd is, azonban Bódi eldöntötte a meccset a 84. percben: a kijátszott hazai védelem csak szemmel követte a debreceni játékos bombáját (0-2).

Folytatódott a DVSC remek sorozata, a szurkolók által a hajrában már „gyenge, gyenge”-rigmussal „éltetett” Mezőkövesd viszont egyre nagyobb bajban van.

Olvasói sztorik