NB I

Fradi-kritika: „a Vidi botlott, úgy néz ki, nekünk is botlani kellett”

Hetvenöt perces futballfitnesz; végül nem áldoztak bárányt a balmazi öltözőben – edzői nyilatkozatok az NB I-ből.

Haladás–Honvéd 1-2

Pacsi Bálint, Haladás: – Az eddigi meccsekhez képest most tudtuk az elképzelt futballunkat a legtovább, egészen hetvenöt percig játszani. Az első félidőben a huszadik perctől kezdve ült a játékunk, a másodikban pedig mozgósítottuk minden erőnket, nem döntetlenre játszottunk, nyerni akartunk. Ám egy kapitális hiba, rossz kommunikáció miatt gólt kaptunk. Egyelőre a futballfitneszünk hetvenöt percre elegendő, de a döntetlen reálisabb lett volna. Ami Kiss Tamást illeti, folyamatosan építgettük fel, előbb öt, majd tíz, aztán húsz percet kapott. Már vártuk tőle a gólt, ha ilyen szorgalmasan, alázatosan dolgozik, szép jövő előtt áll.

Erik van der Meer, Honvéd: – Az utóbbi öt mérkőzés eredménytelensége miatt nagy nyomás volt rajtunk, mind a klub, mind a szurkolók részéről. Sok labdát veszítettünk a saját térfelünkön, amiből az ellenfél rengeteg támadást vezetett, egy ilyen után lőttek egy valóban fantasztikus gólt. Ami a büntetőnket illeti, kollégám, Pacsi Bálint a lefújás után elmondta, szerinte nem volt az, én nem láttam jól az esetet. Ha nem volt az, akkor ezúttal szerencsénk volt. Játékosaimnak egyébként végig azt mondtam, játszani kell, és akkor jön majd az eredmény is. Örülök a győzelemnek, köszönöm szurkolóinknak, hogy ilyen távolra is ennyien elkísértek bennünket.

Forrás: haladas.hu


Diósgyőr–Vasas 5-0

Bódog Tamás, DVTK: – Nekünk ma minden összejött, és ugyan a Vasasnak is volt lehetősége, de nem sok. Talán kissé langyosan kezdtük a mérkőzést, de utána rendesen belelendültünk. Megérdemelte a csapat, hogy hosszú hetek után újra nyerjünk. Berúgtuk a helyzeteket, amit eddig kihagytunk, mert a mi oldalunkra állt az a kis szerencse, ami eddig hiányzott. És emellett, amikor belelendültünk, sokkal jobbak voltunk a Vasasnál, csak idő kérdése volt, hogy mikor jön ki a csapatból. Ugyanez előfordulhatott volna az elmúlt négy mérkőzés bármelyikén, és akkor nyerünk. Nem ez volt a legjobb meccsünk, az elmúlt hetekben játszottunk jobban, amikor veszítettünk. Emberelőnyben lehettünk volna figyelmesebbek, mert az utolsó tíz percben a Vasas többször lőtt kapura, mint mi. Ugrai hetek óta jó formában játszik, amit a válogatottba is át tudott menteni. Húzóember, megmaradt benne az a dinamika, gólveszély, ami eddig is jellemezte. Nem csak neki, hanem a csapatnak is lendületet adott, hogy meghívták a válogatottba. Le a kalappal a játékosok előtt, a hozzáállásuk parádés, és nem minden nap nyer egy csapat öt-nullra, de mindig van olyan, amit lehet javítani.

Michael Oenning, Vasas: – Ha az ember csapata öt-nullra kikap, akkor nincs más teendő, mint a saját berkeinken belül szépen, nyugodtam megbeszélni a történteket. Az első félidőben nem vétettünk túl sok hibát, jól játszottunk, előre játszottunk, igyekeztünk helyzeteket kialakítani, és abból megszerezni a vezetést. Végül egy eléggé átláthatatlan szituációból kaptunk gólt, ezt vissza kell néznem. Utána túlságosan akartunk egyenlíteni, és ebből fakadóan két olyan kontrába futottunk bele, ahol egy az egy elleni szituáció alakult ki. Ezt követően mondhatni, a mérkőzés el is dőlt. A folytatásban – különös tekintettel arra, hogy harcias mérkőzést játszottunk – igykeztem megvédeni a saját játékosaimat önmaguktól, nem hiányzott a kiállítás, ezért cseréltem többet. Az egészre végül Kire Risztevszki sérülése tett még rá egy lapáttal, amikor már nem tudtunk cserélni. Ez egy olyan nap volt, amikor semmi nem jött össze. Ügyelni kell arra, hogy megfelelően kezeljük ezt a mérkőzést, mert kedden újra pályára lépünk. Voltak olyan elmek az első félidőben, amire lehet építkezni, nem kell félni a közeljövő meccseitől. A Haladás ellen bebizonyítjuk, hogy nem felejtettünk el focizni!

Forrás: dvtk.eu


Balmazújváros–Videoton 1-1

Horváth Ferenc, Balmazújváros: – Nagyon büszkék lehetünk erre az eredményre, egy jó csapat ellen szereztünk pontot. Azt bátran kijelenthetem, hogy a második félidőben jobbak is voltunk, pedig a Vidi egy remek gárda. El kellett dönteni a héten, hogy feláldozunk egy bárányt az öltözőben, vagy feláldozzuk az eredményesség oltárán a szép játékot. Utóbbi mellett döntöttünk, de így is voltak lehetőségeink kontrákból. Ezeket nem használtuk ki jól, de ettől függetlenül is büszke vagyok a srácokra, hiszen Magyarország egyik legjobb csapata ellen játszottak jól. Fontos, hogy a játékosok elhitték, hogy a befektetett munkájukkal képesek eredményt elérni. Nem voltak nagy egyéni hibák, javuló tendenciát láttam a csapattól védekezésben és támadásban is. Fontos volt a játékosoknak, hogy legalább egy pontot szereztünk ma.

Marko Nikolics, Videoton: – Jól kezdtünk, kontrolláltuk a találkozót, nálunk volt a vezetés, több helyzetet is kidolgoztunk, a kapunk pedig nem igazán forgott veszélyben. Aztán a szünet előtt – miután hosszú ideig nem is próbálkozott lövéssel a hazai csapat – kiegyenlített a Balmazújváros. A második félidőben nagyon szervezett védekezést láthattunk ellenfelünktől, de kontrákból továbbra is veszélyesek voltak, talán még veszélyesebbek is, mint mi. Két-három helyzetből is betalálhattak volna. Elégedetlen vagyok az eredménnyel, ezt elmondtam az öltözőben is. Meg kell találnunk azt a játékot, amellyel sorozatban tudjuk hozni a meccseket. Az különösen bosszantó, hogy jól kezdünk, de a bekapott gól után kicsit elveszítettük a fejünket. Többet vártam ma a csapattól, a Balmazújvárosnak pedig gratulálok! Az első félidőben jól játszottunk, de a hazai kapu előtt nagyjából tíz helyzet hiúsult meg egyéni hibák miatt – ezek a hibák pedig az egy az egy elleni helyzeteknél voltak. Könnyű szituációk voltak pedig, de vagy az utolsó passzba, vagy a döntésbe hiba csúszott. A második félidőben nehezebb dolgunk volt, közelebb védekezett a kapujához a hazai csapat. De nem csak ezektől a szituációktól vártam többet, hanem a pontrúgásokból is. Általában a sarokrúgások, szabadrúgások az erősségeink, ma tíz beadásból nem sikerült egy se, pedig hat jó felépítésű, jól fejelő emberünk várta a labdákat.

Forrás: vidi.hu


Újpest–Paks 0-0

Nebojsa Vignjevics, Újpest: – Nem volt szép meccs, az első félidőben két csatárral támadtunk, de nem voltunk elég agresszívak, a második játékrészre váltottunk, de nem tudtuk kihasználni a lehetőségeinket. Az utolsó pillanatokban a paksiaknak is megvolt a lehetőségük a győzelem megszerzésére, így összességében igazságos döntetlen született a kilencven percet követően.

Csertői Aurél, Paks: – Maga a mérkőzés nem volt igazán látványos, inkább gyűrték egymást a csapatok. Így kevés lehetőség adódott mindkét oldalon, és inkább pontrúgásokból alakultak ki a veszélyes helyzetek. Reálisnak tartom ezt az eredményt. Tudunk mi ennél jobban is futballozni, de most ezt az Újpest nem engedte. Összességében nem lehetünk elégedetlenek ezzel az egy ponttal.

Forrás: ujpestfc.hu, paksifc.hu


Mezőkövesd–Debrecen 1-2

Radványi Miklós, Mezőkövesd: – Két részre bontanám a mérkőzést. Az első félidőben ha rúg a Debrecen három gólt, egy szót sem szólhattunk volna. A második félidőben harmincöt percig uraltuk a játékot, olyan helyzeteink voltak, amiket NB I-es játékosoknak be kellene rúgnia – nem tettük, ezt a Loki megbüntette. Gratulálok a Debrecennek! Az első meccseken látott alapcsapatból jelenleg sokan hiányoznak, akik meg szezon közben jöttek, erőnléti problémákkal küzdenek. Az egészségem fontos dolog, leülök az elnök úrral megbeszélni a továbbiakat. Higgadtan, nyugodt fejjel kell eldönteni, hogyan tovább.

Herczeg András, DVSC: – Úgy vélem, az első félidőben eldönthettük volna a meccset. Sok jó támadást vezettünk a gólon kívül. A második félidőben a hazaiaknak is voltak helyzeteik, de a meccs vége megint a mienk volt. Megérdemelten nyertük meg ezt a mérkőzést. Sok problémával küzdöttünk, Mengolo is négy hét után kezdte el az edzéseket, most Sós Bence is megsérült, de Tőzsér játéka is kérdéses volt. Tudtuk, hogy a Mezőkövesd az életéért játszik, ezért különösen örülök, hogy sikerült nyernünk. A hiányzó „csúcsékek” hiánya miatt más játékot kellett játszanunk ma.

Forrás: mezokovesdzsory.hu


Puskás–Ferencváros 1-1

Pintér Attila, Puskás: – Benne volt a levegőben, hogy előbb-utóbb valaki hibázik, hiszen mindkét csapat győzelemre játszott. A félidőben rendeztük a sorainkat, cseréltünk is, a szünet után uraltuk a játékot, mertünk futballozni. Ha egy-egynél picit higgadtabbak is vagyunk, talán a győzelmet is megszerezzük, de ilyen remek erőből álló Ferencváros ellen az iksz sem rossz. Gratulálok a játékosaimnak, nagy erőket mozgósítottak. Sokkal nyíltabb játékot vállaltunk fel a második félidőben, nemcsak azért, mert hátrányban voltunk, hanem mert a Fradi játékában sem volt akkora veszély, mint általában. Nem szeretnék a játékvezetéssel foglalkozni, volt olyan nyilatkozatom, amiért pénzbüntetést kellett fizetnem, megfogadtam, hogy nem foglalkozom a játékvezetőkkel, le szeretnék ülni a következő meccsen a padra. Tudomásul veszem, amit ítélnek, nem lehet azokat visszacsinálni. Tőlem „játékvezetőzést” biztosan nem fognak hallani a továbbiakban. A meccs után már láttam a tizenegyes-szituációt, kétség nem fér hozzá, hogy jogos volt, hátulról lökték a játékosomat, a szabály szerint ez büntető.

Máté Csaba, FTC: – Kicsit talán már lehiggadtak a kedélyek a mérkőzés után. Azt kaptuk a meccstől az elején, amit vártunk, tudtuk, hogy szervezett csapattal állunk szemben, türelmes játékot kértünk a fiúktól. Egy második góllal le is zárhattuk volna a meccset, erre meg is volt az esélyünk, ha kettő-null lett volna az állás, akkor nehéz dolga lett volna a Puskásnak. Volt egy olyan szituáció, amikor úgy láttuk, hogy nem kaptunk meg egy büntetőt, majd a végén egy véleményest fújt be a spori a Puskásnak. A játékvezető az egész találkozón engedte a test a test elleni harcot, nem érezzük, hogy ebben a szituációban ez fault volt. Sajnos egy ponttal megyünk haza, nagy lehetőséget szalasztottunk el, hogy az első helyre kerüljünk. A Vidi botlott, úgy néz ki, nekünk is botlani kellett. Semmi olyat nem mondott Thomas, ami nem fért bele, a kulacsot mérgében földhöz vágta, ha ezért el kell küldeni, akkor jogosan tették.

Olvasói sztorik