NB I

Szabadrúgásból szerzett bombagóllal verte a Honvéd az Újpestet

Felkészülési meccsen csapott össze a két NB I-es csapat.

Felkészülési mérkőzés:

Bp. Honvéd–Újpest 1-0 (1-0)
Bozsik Stadion, zárt kapuk mögött.
Bp. Honvéd: Horváth A. – Villám (Latifu), Deák (Lovrics), Bobál D., Laczkó – Tömösvári, Pölöskei, Herjeczki, Holender (Kamber) – Danilo (Nagy G.), Kabangu (Lanzafame).
Újpest: Pajovics – Szűcs, Kálnoki-Kis, Bojovics, Mohl – Windecker, Cseke, Simon K., Obinna – Pauljevics, Novothny. Játszottak még: Banai, Balázs, Pávkovics, Diallo, Németh G., Tischler, Angelov.
Gólszerző: Pölöskei (15.).

A két klub közös megegyezése alapján zárt kapus mérkőzést játszott délelőtt a Bp. Honvéd és az Újpest. Hűvös, szeles időben kezdődött a találkozó. Erik van der Meer elsősorban azoknak biztosított játéklehetőséget, akik eddig kevesebbet szerepeltek.

A hazaiak a klub honlapjának tájékoztatása szerint a Horváth – Villám, Deák, Bobál D., Laczkó – Tömösvári, Pölöskei, Herjeczki, Holender – Danilo, Kabangu összeállításban kezdtek. A válogatottakban szereplő játékosok nélkül lépet pályára mindkét csapat. Az újpestieknél Nagy Dániel és Zsótér, a kispestieknél Eppel, Gazdag és Banó-Szabó hiányzott.

A mérkőzés 10. percében egy Danilo, Holender akció végén az egyik újpesti védő kézzel ért a labdába, a játékvezető azonban nem sípolt. A 15. percben, 28 méterre az újpesti kaputól szabálytalankodtak Kabanguval szemben. A szabadrúgást Pölöskei a bal felső sarokba bombázta, 1-0.

A 21. percben Novothny 11 méterről pörgetett kapura, Horváth azonban óriási bravúrral tenyerelte ki a labdát a jobb alsó sarokból. A 31. percben Kabangu 13 méterről lőtte kapu fölé a labdát. A 39. percben az előre lopakodó Bojovics 5 méterről fejelt fölé.

A második félidőben változatlan összeállításban kezdtek a hazaiak, de rövid időn belül, sérülés miatt kétszer is cserélniük kellett. Előbb a 48. percben Deák helyett Lovrics, majd az 52. percben Danilo helyett Nagy Gergő állt be. Az első félidőben a Honvéd, a másodikban az Újpest támadott többet.

A 70. percben a kapujából kimozduló Horváth fölött átemelték a labdát, de Lovrics szögletre mentett. A 74. percben hármas cserét hajtottak végre a Honvédnál, Villám, Holender és Kabangu helyett Latifu, Lanzafame és Kamber folytatta a játékot. A 78. percben Kamber remek labdát adott Herjeczkinek, aki egyedül törhetett kapura, de lövését az újpesti kapus lábbal védte. A 79. percben Bobál mentett nagyot, amikor bevetődött Tischler lövésébe.

Pölöskei lövése döntött Fotó: MTI