NB I

Öt percnyi rövidzárlat okozta a Haladás vesztét

Jobb volt a horvát csapat.

Nemzetközi felkészülési mérkőzés

SK Slaven Belupo (horvát)–Szombathelyi Swietelsky-Haladás 2-0 (2-0)
Koprivnica, 100 néző, játékvezető: Krizaric.
Haladás, I. félidő: Gyurján – Tóth D., Wils, Jagodics, Bosnjak – Kovács, Rácz, Martínez, Németh Márió – Ramos, Williams. II. félidő: Rózsa – Schimmer, Jánvári, Devecseri, Németh Milán – Tóth D., Mészáros, Halmosi – Martínez, Petró – Grumics. Edző: Pacsi Bálint.

Felkészülési labdarúgó-mérkőzésen a Haladás két góllal kikapott a horvát elsőosztályú Slaven Belupo vendégeként – derül ki a vasi klubhonlap tudósításából.

A szombathelyieknél nem lépett pályára a két próbajátékos, a brazil Davi Ramos és az ukrán Bokashvili. Előbbi megsérült edzésen, utóbbira pedig nem tart igényt a szakmai stáb.

A tízcsapatos horvát elsőosztály ötödik helyén álló hazaiak kezdtek jobban, a 2. percben egy 17 méteres lövésből, majd az 5, percben egy bal oldali beadás után találtak a hálóba (2-0). A 20. perctől átvették az irányítás a vasiak, helyzeteket dolgoztak ki. A folytatásban a két tizenhatos között folyt a játék, a kapuk nem forogtak veszélyben. Az utolsó percben szépíthetett volna a Haladás, ám Medgyes bal oldali beadását Ramos öt méterről a kapu mellé fejelte.

Szünet után a szombathelyiek futballoztak enyhe mezőnyfölényben, több formás támadást is vezettek, ám csak kisebb helyzeteket sikerült kialakítaniuk. Az 56. percben Halmosi kapott labdát a bal oldalon a tizenhatoson belül, éles szögből leadott lövését azonban védte a kapus. Három perc elteltével Martínez bal oldali szögletét a hosszún érkező Schimmer a kapu mellé bólintotta. A 69. percben Németh Milán labdájával Grumics lépett meg, de gyenge lövését védte a horvát kapus. A 90. percben az egyik horvát védő kézzel ért a labdához a tizenhatoson belül, ám a bíró büntető helyett továbbot intett.

Pacsi Bálint: – Öt perc rövidzárlat után kijöttünk a szorításból, szép támadásokat vezettünk. A második félidőre teljes sort cseréltem, ezután nagyobb koncentrációval játszottunk, és amikor földön tartottuk a labdát, tetszetősen futballoztunk. A párharcokat viszont az ellenfél játékosai nyerték.
Horvát riválissal szemben maradt alul a Haladás Fotó: haladas.hu
Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!