NB I

Futács Márkó visszatér Diósgyőrbe?

Februárban pályára léphet Miskolcon a jelenleg sérült csatár.

Az új diósgyőri stadion – a Hell Aréna – átadásának tervezett időpontja február 2. Az építkezés költségvetésében szerepel a megnyitó gálameccs megrendezésének összege is.

Hogy mikor és ki ellen játssza a nyitómérkőzést a DVTK, egyelőre rejtély. A Borsod Online pénteki cikke szerint amennyiben szempont, hogy a csapat szakmai programja optimális legyen, akkor a találkozót az első tétmeccs előtt kellene megrendezni, konkrétan a február 3. és 14. közötti időszak jöhet igazán szóba. Ezek közül a február 6. kedd, mint a DVTK meglapításának 108. évfordulója nagyon kínálja magát.

Ezt olvastad már?

Újabb súlyos csapás az argentin válogatottnál!

Ahogy az is, hogy elsősorban azok közül kerülhessen ki a lehetséges ellenfél a nyitómeccsre, akikkel a Diósgyőr nemzetközi kupaszereplése során megmérkőzött, ez összesen 15 csapat.

Elviekben két olyan együttes van, akik ráérnének eljönni. Az egyik a jelenleg sérült Futács Márkó csapata, a horvát Hajduk Split, amelyik február 10-én kezdik a szezont, ráadásul idegenben, így a diósgyőri fellépés ideális főpróba lenne. A másik az orosz FK Krasznodar, amely március 4-én játssza jövő évi első bajnokiját.

A DVTK nemzetközi kupaellenfelei voltak:

Palermo (olasz, másodosztályú), Crvena zvezda (szerb, élvonalbeli, Európa Liga-szereplő), Lokomotíva Kosice (szlovák, másodosztályú), Celik Zenica (bosnyák, élvonalbeli), Besiktas (török, élvonalbeli, Bajnokok Ligája-szereplő), Hajduk Split (horvát, élvonalbeli), Rapid Wien (osztrák, élvonalbeli), Dundee United (skót, másodosztályú), 1. FC Kaiserslautern (német, másodosztályú), Celtic (skót, élvonalbeli, Bajnokok Ligája-szereplő), Sliema Wanderers (máltai, élvonalbeli), Altay Izmir (török, harmadosztályú), Birkirkara (máltai, élvonalbeli), Litex Lovecs (bolgár, másodosztályú), FK Krasnodar (orosz, élvonalbeli)

Olvasói sztorik