NB I

Élvonalbeli riválist győzött le a Debrecen

Tisza Tibor büntetője döntött a Balmazújváros ellen.
Felkészülési mérkőzés
Debreceni VSC–Balmazújváros 1-0 (1-0)
Debrecen-Pallag. Játékvezető: Nazsa
DVSC, 1. félidő: Novota – Bényei, Kinyik, Szatmári, Barna – Bódi, Csősz, Tőzsér, Sós – Tisza, Nagy K. 2. félidő: Novota – Kuti, Szilvási, Mészáros, Ferenczi – Jovanovic, Filip, Szekulics, Kusnyír – Bárány, Bíró P. Edző: Herczeg András
Balmazújváros: Horváth L. (Szécsi G., a szünetben) – Schmid M. (Póti, 55.), Jagodics, Tamás L., Uzoma (Schmid Á., 70.) – Kovács Á. (Carlo, 55.), Majszuradze (Bódis, a szünetben), Batarelo (Soós, a szünetben) – Vólent (Coulibaly, 55.), Fekete Á. (Orovecz, 55.), Rácz. Edző: Horváth Ferenc
Gólszerző: Tisza T. (5., tizenegyesből)

A magyar válogatott világbajnoki selejtezői miatt szünet van a bajnokságban, így a DVSC edzőmérkőzést játszott péntek délelőtt a Balmazújváros ellen a pallagi edzőközpontban.

A találkozón szerepet kaptak olyan játékosok is, akik az NB I-ben ritkábban lépnek pályára, illetve olyan fiatalok is megkapták a lehetőséget a bizonyításra, akik még a korosztályos csapatokban futballoznak – írja a DVSC honlapja.

A meccset sérülés miatt kihagyta Nagy Sándor, Könyves Norbert, Varga Kevin, Haris Tabakovic, Justin Mengolo és Takács Tamás. Utóbbinak csütörtökön megműtötték a térdét Székesfehérváron, a beavatkozás jól sikerült, hamarosan megkezdheti a rehabilitációt.

A mérkőzés ötödik percében tizenegyeshez jutott a Debrecen, amit Tisza Tibor magabiztosan értékesített. Kiegyenlített mérkőzést játszottak a csapatok, a kapuk ritkán forogtak veszélyben. A negyvenedik percben büntetőt rúghatott a Balmazújváros, ám Vólent Roland lövését Novota János kivédte.

Küzdelmes meccsen szoros eredmény született Fotó: www.dvsc.hu

Tíz perc után négy játékost is cseréltek a vendégek: beállt a DVSC egykori támadója, Adamo Coulibaly is. Nem sok mindent történt egyébként ebben a játékrészben, a két csapat küzdelmes meccset vívott, kevés helyzettel.

Olvasói sztorik