NB I

Iszlairól lemondott a Haladás, itt a bosszú

A rangadónak megszólalt a játékos.

Szokták mondani, hogy az élet a legnagyobb rendező. Igaz ez most Iszlai Bence esetére is: a korábbi utánpótlás-válogatott középpályás múlt szerdán írt alá Mezőkövesdre, és szombaton éppen előző klubja, a Haladás ellen vendégeként debütált. A Szombathelyről közel egy évtized után távozó középpályás a Rangadónak mesélt a meccsről.

– Természetesen furcsa érzés volt a Haladás ellen játszani, de a szerződésem aláírása után minden percben arra gondoltam, hogy nagyon szeretnék pályára lépni a Hali ellen – kezdte Iszlai Bence. – Nem titok, hogy nem én akartam eljönni, de végül nem sikerült maradnom Szombathelyen. Bizonyítana akartam, hogy értékes játékosról mondtak le. Négy hónapja nem játszottam tétmérkőzést, és az első tíz-tizenöt perc kicsit szokatlan volt, de úgy érzem, hogy utána felvettem a ritmust. A második félidőben visszaálltam belső védő pozícióba, szerintem ott kifejezetten jól ment a játék.
A 27 éves középpályás gólt is szerzett előző klubja ellen.
– Egy szöglet után nagy kavarodás volt a kapu előtt, Lázár Pál lövését még bravúrral védte Király. A labda gyorsan jött felém, csak belerúgtam egyet, nem is nagyon tudtam erőt beletenni. Láttam, hogy sokan állnak a gólvonal és az ötös környékén, és bíztam benne, hogy bemegy közöttük. Szerencsére beakadt.

A Mezőkövesd a találkozó második félidejében emberhátrányban tudott egyenlíteni.

– Jól jöttünk ki ebből a feleslegesen begyűjtött piros lapból. A kiállítás után mintha jobban domináltunk volna, elkezdtünk jobban focizni, tartani a labdát. Győzni mentünk a Haladáshoz, de erre a második félidőre lehet építeni a jövőben.

Iszlai (középen) sárga-kékre cserélte a zöld-fehéret Fotó: haladas.hu

Nem túl gyakori és megszokott, hogy egy csapatnál rögtön a frissen igazolt játékos rúgja a tizenegyest. Iszlai viszont odaállt, ám korábbi társa, Király most túl járt az eszén.

– Négyen voltunk kijelölve, és már Veszelinovicsnál volt a labda, de szóltam neki, hogy szeretném én rúgni, mert nekem ez fontos lenne. Megértette, és korrekt módon átengedte nekem. Amikor letettem a labdát, az első gondolatom az volt, hogy középre rúgom Király Gabi helyére. Aztán nekifutás közben úgy döntöttem, hogy inkább az egyik sarkot választom. Utána beszéltem Királlyal telefonon, azt mondta, hogy alapból középen akart maradni, de valahogy látta rajtam, hogy mégsem oda fogom lőni. Egyébként szerinte jól rúgtam, csak pont elkapta azt az ütemet, hogy oda tudott érni.
A középpályástól bátor tett volt a labda mögé állni, hiszen Király Gábor jól ismerhette a korábbi évekről.

– Szeretem az ilyen kiélezett helyzeteket, amikor szinte ismerjük egymás gondolatait, és pont ezért is szerettem volna elvállalni. Most ő jött ki győztesen, de legközelebb ugyanígy szemrebbenés nélkül oda merek állni.

Olvasói sztorik