NB I

Otthon égett nagyot Puskás Akadémia

Pintér Attila bizonyára nem boldog.

OTP Bank Liga, 11. forduló

Puskás Akadémia FC – Paksi FC 1-2 (0-0)
Pancho Aréna, néző. Játékvezető: Szőts
Puskás: Hegedüs L. – Osváth, Heris, Vanczák, Balogh B. – Márkvárt (Bacelic-Grgic, 72.), Mevoungou – Molnár G. (Prosser, a szünetben), Knezevic, Lafiti – Diallo (Perosevic, a szünetben). Vezetőedző: Pintér Attila
Paks: Verpecz – Vági A., Lenzsér, Gévay, Szabó J. – Simon Á. – Papp K., Hajdú Á. (Kecskés, 72.) – Bertus – Kulcsár D. (Szakály D., 92.), Koltai (Hahn, 85.). Vezetőedző: Csertői Aurél
Gólszerzők: Knezevic (78.), illetve Simon Á. (63.), Bertus (71.)

Felcsúti lehetőséggel kezdődött a Puskás Akadémia-Paks bajnoki, az ötödik percben Latifi bombázott mellé. A következő helyzetre bő húsz percet kellett várni, ám most a Paks veszélyeztetett: Papp közeli fejesét védte bravúrral a PAFC hálóőre. Az eseménytelen első játékrész utolsó perceiben még egy kicsit felélénkült a játék, előbb Márkvárt lövését blokkolták a paksi védők, majd Osváth beadása után nagy helyzetben Knezevic rúgott luftot.

A második játékrészt a hazaiak kezdték jobban, az 56. percben a szünetben beálló Perosevic fejelt fölé. Hiába a felcsúti lehetőségek, a 63. percben Simon Ádám találatával a Paks szerezte meg a vezetést: Bertus szögletét fejelte a kapufa segítségével a hálóba.(0-1)

Két perccel később majdnem növelte előnyét a tolnai együttes: Heris futott alá egy előreívelt labdának, a labda Kulcsár elé került, aki egyedül vihette kapura, de Hegedüs bravúrral védett. A 71. percben aztán már kettővel vezetett a Paks: Bertus Lajos 17 méteres szabadrúgása a sorfal alatt talált utat a hálóba. (0-2)

A 78. percben Lenzsér szabálytalanságát követően tizenegyesből szépített a Puskás, Knezevic higgadt értékesítőnek bizonyult.(1-2)

Otthon kapott ki a Puskás Akadémia Fotó: Vágvölgyi Bálint
Olvasói sztorik