NB I

Négy gól, kiállítás és kihagyott tizenegyes a Hali-Mezőkövesden

Iszlai betalált korábbi csapatának.

OTP Bank Liga, 11. forduló

Swietelsky Haladás – Mezőkövesd Zsóry FC 2-2 (1-1)
Sopron, néző. Játékvezető: Szabó Zs.
Haladás: Király – Polgár, Wils, Jagodics, Bosnjak – Kiss B., Kovács (Halmosi, 51.) – Tóth M. (Németh M., 81.) – Williams, Ramos (Martínez, 59.), Kiss T. Vezetőedző: Pacsi Bálint
Mezőkövesd: Tujvel – Lázár (Majtán, 78.), Fótyik, Szeles, Hudák – Milnar (Brasen, 70.), Iszlai, Tóth B. – Koszta – Veszelinovics, Cseri. Vezetőedző: Radványi Miklós
Gólszerzők: Williams (4.), Polgár (60.), illetve Iszlai (27.), Brasen (81.)
Kiállítva: Szeles (47.)

Jól kezdte a Mezőkövesd elleni találkozót a soproni albérletében játszó Haladás, a szombathelyi együttes ugyanis már a negyedik percben megszerezte a vezetést: egy előreívelt labdát Fótyik középre, az érkező Williams elé fejelt, az ausztrál csatár pedig köszönte az ajándékot és 10 méterről nem hibázott. (1-0)

A félidő derekán növelhette volna előnyét a Haladás, de Kiss T. fejesét Tujvel bravúrral hárította. Egy perccel később a kövesdi kapus ismét parádézott, ezúttal Bosnjak szöglet utáni fejesét szedte ki. A sors pikantériája, hogy a 27. percben a nyáron Szombathelyről távozó, Mezőkövesdre hét közben aláíró Iszlai Bence egyenlített egy szöglet utáni kavarodás után. (1-1)

A második félidő legelején tíz emberre fogyatkozott a vendégcsapat, Szeles kapta meg második sárgáját. A Haladást irányító Pacsi Bálint rögtön egy cserével reagált a kiállításra, a közönségkedvenc Halmosit küldte a pályára. A 60. percben az egy minutummal korábban beálló Leandro Martínez passzolt a jobb oldalon érkező Polgár Kristófnak, aki 14 méterről kilőtte a hosszú felsőt. A fiatal szélsőhátvéd első NB I-es gólját szerezte. (2-1)

A 70. percben tizenegyeshez jutott a Mezőkövesd, a Haladás korábbi középpályása, Iszlai jól helyezett lövését azonban Király óriási bravúrral kiszedte. Három perccel később Lázár fejesénél ismét a szombathelyi kapuslegenda mentette meg góltól a csapatát. Tíz perccel a vége előtt azonban már Király sem tudott segíteni, Brasen jobb oldali beadását Koszta kezelte le középen, majd 12 méterről a bal felsőbe bombázott. (2-2)

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik