NB I

Marco Rossi nevét skandálták a Honvéd-szurkolók a hazai zakó után

Lanzafame tizenegyest hibázott, Remili mesterhármast lőtt, zsinórban harmadjára veszített otthon a címvédő.

OTP Bank Liga, 11. forduló

Budapest Honvéd – Vasas FC 1-4 (0-1)
Bozsik József Stadion, 2522 néző. Játékvezető: Kassai
Honvéd: Gróf – Latifu, Lovric (Danilo, 60.), Bobál D., Holender – Banó-Szabó, Kamber, Nagy G., Gazdag – Eppel, Lanzafame. Vezetőedző: Erik van der Meer
Vasas: Kamenár – Burmeister (Vaskó, 19.), Manjrekar, Benes – Szivacski, Berecz, Vida, Ristevski – Kulcsár (Pavlov, 89.), Gaál (Ádám, 92.), Remili. Vezetőedző: Michael Oenning
Gólszerzők: Danilo (76.), illetve Remili (14., 48., 93.),
Gaál (52.)
Kiállítva: Kamber (86.)

Rossz formában várta a Vasas elleni bajnokit a Budapest Honvéd, amely az előző négy fordulóban nem bírt nyerni, hazai pályán pedig kétszer is vereséget szenvedett.

Mezőnyfölényben játszott az első negyedórában a Honvéd, gólt mégis az angyalföldiek szereztek: Kulcsár robogott el a jobb oldalon, középre gurítása után pedig Remili lőtt a bal alsóba, 0-1. Hamar jöhetett volna az egyenlítés, az alig több mint tíz másodperce beálló Vaskó látványosan lebirkózta Kambert a tizenhatoson belül, a jogos tizenegyest azonban Lanzafame kihagyta a 22. percben.

Három perccel később Eppel lábában is benne volt a gól, de tizenhat méterről a rosszul kimozduló kapus mellett célt tévesztett. A Vasas egyáltalán nem jelentett veszélyt Gróf kapujára, a Honvéd pedig Gazdag révén gólt szerzett a 39. percben, de Kassai szigorú volt és egy nagyon apró szabálytalanságot észrevett Eppelnél, ezért szabadrúgás jött kifelé.

Ezt láttad már?
Szörnyű baleset: lezuhantak a szurkolók a lelátóról – VIDEÓ

Bent maradt az öltözőben a Honvéd: James kiugratása után Remili ziccerben vihette Grófra a labdát a 48. percben, rengeteg ideje volt megnézni a sarkot és végül pontosan is célzott, 0-2. A három pont pedig négy perccel később el is dőlt, Remili szögletét Benes csúsztatta a hosszúra, ahol Gaál közelről a hálóba kotorta a labdát, 0-3. Szólt a hazai szurkoloktól a „Marco Rossi, Marco Rossi” rigmus.

Az 56. percben Gazdag szépíthetett volna, a kapu torkából azonban hatalmas ziccerben mellé fejelt, majd szinte az ellentámadásnál Gaál duplázhatott volna, Gróf azonban bravúrozott egy nagyot. Eppelnek sem ment, a 66. percben nagy helyzetben tizenegy méterről a bal felső mellé bombázott.

A Kamber helyére beálló Danilo előtt két hatalmas ziccer is adódott, ám csak a harmadikat sikerült kihasználnia. A brazil csatár Latifu szabadrúgása után üresen érkezett középen és a bal felsőbe fejelt a 76. percben, 1-3.

Érdekes módon a szépítő gól után alábbhagyott a Honvéd lendülete, helyzetig sem jutottak el Eppelék. Kamber a 86. percben sárga lapott kapott, amit nem akart elfogadni, ezért a dühkitörése miatt kapott még egy ugyanolyan színű lapot, így idő előtt mehetett zuhanyozni. A 93. percben Remili feltette a koronát remek mai teljesítményére, öt méterről a bal alsóba lőtt, 1-4 – csúnya verést kapott otthon a Honvéd.

Lanzafame tizenegyest hibázott Fotó: vasasfc.hu
Olvasói sztorik