NB I

Prémiummal nem megy, ezért büntetéssel motivál az újonc elnöke

Adamo Coulibalyt egyelőre biztosan nem igazolja le a Balmazújváros.

A haon szerdán adta hírül, hogy az NB I-es újonc Balmazújvárossal készül a korábbi kétszeres magyar gólkirály, a DVSC-ből ismert Adamo Coulibaly. A Rangadó.hu a Balmaz elnökét, dr. Tiba Istvánt kérdezte a 36 éves csatár helyzetéről.

– Coulibalynak lehetőséget adtunk, hogy velünk készüljön, mert máshol ezt nem kapta meg. Valóban nálunk edz, de egyelőre nincs szó közös folytatásról, vagy a szerződtetéséről – kezdte a Balmaz vezetője, aki a szombati, Fradi elleni mérkőzésről is beszélt. – Jó meccset várok a Ferencváros ellen, és remélem, hogy meglepetést tudunk okozni. Persze nem lesz egyszerű, hiszen a Fradi kiváló formában van, de egyszer már csak vége szakad annak a sorozatnak, hogy saját magunkat verjük meg a mérkőzéseken.

Tiba István elmondta, igazi futballáz uralkodik a városban a hétvégi bajnokik előtt.

– Természetesen a Ferencváros a magyar labdarúgás egyik zászlóshajója, de Balmazújvárosban minden mérkőzés előtt fociláz uralkodik. Az emberek szeretik a csapatot és a futballt. Ha megnézzük a nézőszámokat, nálunk minden bajnokira kétezer–kétezer-kétszáz néző látogat ki, tehát teltház van a stadionban.

Coulibalyt egyelőre biztosan nem szerződteti az újonc Fotó: MTI

A Balmazújváros jól kezdte a bajnokságot, az első négy fordulóban öt pontot gyűjtött, de azóta csak egy döntetlen jött össze, így a tizedik fordulót követően hat ponttal a tabella utolsó helyén áll.

– Ha a mérkőzéseken nyújtott teljesítményt kell értékelnem, akkor elégedett vagyok a hozzáállással, az eredményekkel azonban sajnos nem. Hat vereségből ötször magunkat vertük meg. Nem csak az NB I-ben, máshol sem lehet olyan egyéni hibákat elkövetni, amilyeneket vétettünk.

A sportvezető azt is elárulta, lett-e feldobva esetleg pluszprémium a csapatnak a Fradi megverése esetén.

– Úgy gondolom, hogy büntetéssel jobban lehet motiválni, legalábbis nekem prémiummal még soha nem jött be. Egyrészt az anyagi lehetőségeink sem engedik meg, és amúgy is elég volt már abból, hogy olyan hibákat vétünk, amit profi játékosnak nem szabadna. Nem prémium van, hanem most már szankciók lesznek az ilyen esetekre. Mindenki veregeti a vállam, hogy jó a csapatunk, csak kihagyjuk a helyzeteket, meg hátul gyermeteg hibákat követünk el. Innentől kezdve úgy gondolom, hogy valamilyen módon rá kell kényszeríteni a játékosokat arra, hogy jobban figyeljenek oda. Nekik annyi a dolguk, hogy mentálisan és fizikálisan is száz százalékot nyújtsanak a mérkőzéseken. Fizikálisan ez megvolt, fejben viszont nem, és a továbbiakban nem vagyok hajlandó elnézni az ilyen hibákat. Azt hiszem, hogy a magyar futballban ma senki sem panaszkodhat a fizetése miatt, akkor talán a közönség és a vezetőség joggal várhatja el, hogy ilyen figyelmetlenségi hibák ne legyenek. A sarokba nem állíthatom őket, természetesen anyagi vonzata lesz a büntetéseknek, ha ilyen előfordul.

Prémium helyett büntetésre számíthatnak a Balmazújváros játékosai Fotó: dvsc.hu
Olvasói sztorik