NB I

FTC: „Nem úgy kezdtük a szezont, ahogy szerettük volna”

Lovrencsics Gergő szerint nagyon gyors játékosok alkotják a Balmazújváros támadószekcióját.

A Ferencváros NB I-es csapata szombaton 18 órakor Balmazújvárosban lép pályára a Balmaz Kamilla Gyógyfürdő ellen a bajnokság tizenegyedik fordulójában. Lovrencsics Gergő kemény összecsapásra számít az újonc ellen, de győztesként szeretné majd elhagyni a pályát.

– Természetesen a győzelmek a csapat morálját is javították, hiszen nem úgy kezdtük a szezont, ahogy szerettük volna. Ez a három győzelem kell, hogy löketet adjon a Balmazújváros elleni mérkőzésre is. Dolgoznunk kell tovább és ugyanúgy továbbra is nyerni a mérkőzéseket, hogy ezt a jó morált fent tarthassuk. Nagyon kemény mérkőzésre számítok szombaton, hiszen az újonc csapatok, miután feljutottak, mindent beleadnak és küzdenek az utolsó pillanatig. Idegenben játszunk, még ismeretlen nekünk a csapat, de ahogy láttam egy-két mérkőzésüket, oda kell figyelnünk a védekezésre, mivel nagyon gyors játékosok alkotják a támadószekciójukat. Nem is lebeghet semmi a szemünk előtt, csakis a győzelem – mondta a klubhonlapnak Lovrencsics.

Ezt olvastad már?
Páros lábbal, bokára: megvan a BL legbrutálisabb belépője – VIDEÓ

Lovrencsics ismételten a válogatott keret tagja, és habár kijutási esélyünk már nincsen, fontosnak tartja a az elkövetkező két mérkőzést.

– Hasonlóan kell hozzáállnunk az első összecsapáshoz, mint Portugália ellen, hiszen Svájccal idegenben játszunk, nyolcból nyolc mérkőzést nyertek, szinte biztosan nekünk fognak majd rontani – folytatta a játékos. – Nyilvánvalóan nem akarják az utolsó, Portugália elleni mérkőzésre hagyni a továbbjutást, el akarják majd gyorsan dönteni ellenünk a mérkőzést. Fegyelmezetten és keményen oda kell tennünk magunkat, hiszen hiába nincsen esélyünk matematikailag már kijutni, egy országot képviselünk, éppen ezért mindent meg kell tenni, nem szabad fél vállról venni a mérkőzést. Ki kell menni, és pontot, pontokat kell hozni, mivel nem szeretnénk a negyedik helyre visszacsúszni. Nagyon szeretném azt, hogy minél jobban zárjuk a selejtezősorozatot, erős keretünk van, fel fogunk készülni, és a legjobbunkat kell nyújtani.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik