NB I

Kés alá feküdt a Fradi legjobbja

Angliában műtötték a középpályást.

Világhírű orvos műtötte meg Gera Zoltánt – kezdi beszámolóját a Fradi hivatalos honlapja. A zöld-fehérek középpályása annál az orvosnál feküdt kés alá, aki korábban többek közt Ousmane Dembélé, David Beckham, vagy éppen Pep Guardiola gyógyulásában is segített. A világhírű Sakari Orava fogja végezni például Paul Pogba, valamint Roger Federer műtétjét is.

Ezt olvastad már?
Kétszeres magyar gólkirály Balmazújvárosban

– Zolinak egy komplex combhajlító izomsérülése volt, ami nem reagált jól a konzervatív kezelésre. Több MR felvétel, valamint másodvélemény kikérése után döntöttünk úgy, hogy műtéti megoldásra van szükség. A rehabilitáció körülbelül négy hónapot fog igénybe venni, így jövő év elején van esély arra, hogy visszatérjen. Ez egy bonyolult sérülés, Magyarországon ritkán operálják az effajta sérüléseket, ezért egy olyan helyre vittük a Zolit, ahol nagyobb tapasztalatuk van az orvosoknak ezen a téren. Hétfőn utaztunk ki, kedden volt a műtét, szerdán pedig már jöttünk is haza – mondta dr. Pánics Gergely, a Ferencváros csapatorvosa.

Gera túl a műtéten Fotó: fradi.hu

A műtétet Finnországban, Turku városában a világhírű Sakari Orava és Lasse Lempainen végezte el, akik izom és ínsérülések műtéti ellátásának a szakértői. A finn orvos több európai topklub játékosán is segített már, többek között a Real Madrid, a Barcelona, az AC Milan, a Juventus vagy éppen a Chelsea futballistáin is. Páciensei között volt a legendás angol labdarúgó, David Beckham, a holland Marco Van Basten, valamint a francia Didier Deschamps is. Legutóbb a Barcelona sztárja, Ousmane Dembele is a kése alá feküdt.

Gera Zoltán legutóbb július 30-án, a Mezőkövesd elleni 5-0-ás győzelem alkalmával lépett pályára a Ferencváros színeiben. Rutinos középpályásunk a mérkőzés elején megsérült, és már a 17. percben le kellett cserélni. Ezt követően műtétre volt szükség.

A keddi beavatkozás a Ferencváros és az MLSZ kooperációjának köszönhetően valósult meg. Gera Zoltán posztoperatív kezelésére már Magyarországon, az Uzsoki utcai kórházban kerül sor.

Olvasói sztorik