NB I

Újpesten bukkant fel az NB I Cristiano Ronaldója

Hasonló a technikája a középpályásnak, mint a portugál zseninek.

Három évet húzott le Újpesten Enisz Bardi, majd idén nyáron a spanyol élvonalbeli Levantéhoz igazolt. A 22 éves játékos remek rajtot vett a világ talán legerősebb bajnokságában, hiszen öt mérkőzés alatt már háromszor is betalált, a Valencia, a Deportivo és a Real Sociedad kapuját is bevette. A Borsnak Georgi Attila, a Bardit képviselő Sports Entertainment Group menedzseriroda képviselője mondott néhány érdekes információt a játékosról.

Ezt olvastad már?
Orosz Pál Európa Liga-sikereket vár a Fraditól

– Enis tizennégy éves volt, amikor megismertem. Megkérdeztem, mik az erősségei. Azt mondta, Cristiano Ronal­dó-s a szabadrúgása. Megnéztük, és tényleg. Az a technikája, hogy nem csavarja, hanem teli rüszttel rúgja meg a labdát, ami valósággal szitál a levegőben – magyarázta a menedzser, aki hozzátette: Bardi mindennap, edzés után csaknem egy órát gyakorol, körülbelül ötven szabadrúgást ereszt még meg. A legjobbaknak járó 10-es számú mezt is ennek köszönheti.

– Enis a 7-esben szeretett volna játszani, de az foglalt volt, így kedvence, Zinédine Zidane egykori számát, az 5-öst választotta. Majd amikor a Villareal elleni edzőmeccsen lőtt egy hatalmas gólt, egy klubvezető bement az öltözőbe, levetette vele, és a kezébe nyomta a tízest – mesélte Georgi, aki elárulta, már Angliából, Németországból és Olaszországból is érdeklődnek Bardiért, akinek kivásárlási ára cirka 15 millió euró (4,7 milliárd Ft). A Levante 1,5 millióért vette az Újpesttől.

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik